Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ  ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2023

Μετά τη Σητεία ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ Γιάννης Πλακιωτάκης , περιόδευσε στην Ιεράπετρα , στο πλαίσιο της προβολής και της ανάδειξης του κυβερνητικού έργου,  ενόψει εκλογών, υποσχόμενος κοσμογονία έργων μέσα στο 2023.

Μεταξύ άλλων  αναφέρθηκε στα έργα ύδρευσης και άρδευσης  που βρίσκονται υπο κατασκευή,  και σε εκείνα που έχουν δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσουν μέσα στο 2023.  Υποσχέθηκε τη χρηματοδότηση των μελετών του εκθεσιακού κέντρου Ιεράπετρας, στο δημοτικό οικόπεδο της πρώην ΑΓΡΕΞ , καθώς και την προμήθεια ειδικού πλωτού ασθενοφόρου στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας .

«Το κυβερνητικό έργο είναι πλούσιο σε όλη τη χώρα, στο Λασίθι και ιδιαίτερα στην Ιεράπετρα, όπου έχουμε προχωρήσει σημαντικά τα εγγειοβελτιωτικά έργα που καθυστερούσαν εδώ και δεκαετίες. Δημοπρατήσαμε τα συμπληρωματικά έργα του φράγματος Μπραμιανών , με προϋπολογισμό πάνω από 50 εκατ. ευρώ , και  το Φράγμα Μυλωνά Αγίου Ιωάννου, προϋπολογισμού πάνω από 30 εκατ . ευρώ. Δρομολογήσαμε τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών στο Μακρύ Γιαλό και στο αλιευτικό καταφύγιο της  Γρα Λυγιάς , την αναβάθμιση  της χερσαίας ζώνης στην πόλη της Ιεράπετρας, με προϋπολογισμό πάνω από 5 εκατ. ευρώ, την κατασκευή νέων εκπαιδευτικών δομών, την διεκδίκηση και λειτουργία νέων πειραματικών σχολείων στην πόλη της Ιεράπετρας, την αναβάθμιση του κτηρίου που στεγάζεται το Λιμεναρχείο, του οποίου η οργανική δύναμη έχει καλυφθεί πλήρως και θα ενισχυθεί με νέα επιχειρησιακά μέσα, όπως για παράδειγμα με ένα  νέο πλωτό ασθενοφόρο, που θα καλύψει την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή , το Κουφονήσι,  και τη Χρυσή, καθώς θα έχει σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό και θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής», ανακοίνωσε ο κ Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Σημαντική ήταν η παρέμβαση μας στην εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις της Κρήτης», πρόσθεσε ο κ Πλακιωτάκης . «Από το Νομό Λασιθίου ήδη 467 επιχειρήσεις απολαμβάνουν τα ευεργετήματα αυτού του μέτρου, γεγονός που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα τους. Έχουμε χρηματοδοτήσει επίσης  από το Υπουργείο Ναυτιλίας πάρα πολλά έργα που αφορούν στη διαχείριση του νερού ύδρευσης και άρδευσης», συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε και στο φλέγον θέμα της πιθανής υποβάθμισης του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

 «Συνολικά τα Νοσοκομεία του  Ν Λασιθίου  , θα αναβαθμιστούν . Ήδη έχουν ενισχυθεί σημαντικά την τελευταία τριετία. Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας την τελευταία τριετία έχει ενισχυθεί με  περισσότερα από 60 άτομα μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, ιατρικού, νοσηλευτικού , διοικητικού και τεχνικού. Σταδιακά και σταθερά  προσχωρούμε στην αναβάθμιση  και του υγειονομικού τομέα του Νομού Λασιθίου. Αυτή η κυβέρνηση απαντά με έργα. Οι πολίτες το 2023 θα επιλέξουν το δρόμο που θα ακολουθήσουν  το επόμενο χρονικό διάστημα. Εμείς καλούμε τους Λασιθιώτες να κρίνουν ,  και να συγκρίνουν  το έργο μας. Μη ξεχνάτε ότι αυτή η κυβέρνηση  αντιμετώπισε 2 παγκόσμιες προκλήσεις.  Της πανδημίας και της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Παρόλα αυτά έχουμε καταφέρει και η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας  που προσελκύει επενδύσεις και αναπτύσσεται με ρυθμούς διπλάσιους με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο  ανάπτυξης. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα απορρίψουν την επικίνδυνη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα επιλέξουν ξανά  τη σιγουριά και τη σταθερότητα της αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατία και του Κυριάκου Μητσοτάκη», κατέληξε ο κ Πλακιωτάκης.

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης αναφέρθηκε στην πολύχρονη συνεργασία που έχει με τον κ Πλακιωτάκη , ώστε να  προωθούνται οι λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σε διάφορους τομείς ο Δήμος Ιεράπετρας.

«Στον κ Πλακιωτάκη έθεσα πρώτα από όλα το θέμα της νήσου Χρυσής. Εμείς θέλουμε να λειτουργήσει φέτος κανονικά το νησι . Είναι θέμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος , να συνεργαστεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε το καλοκαίρι να συνεχιστούν τα έργα και  οι δράσεις προστασίας ενώ παράλληλα η Χρυσή να λειτουργεί  κανονικά ως τουριστικός προορισμός.

Θέσαμε επίσης το θέμα της χρηματοδότησης του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ανάκαμψης, τα συμπληρωματικά έργα του Φράγματος των Μπραμιανών και το Φράγμα του Αγίου Ιωάννου , που μέχρι το τέλος του 2023, το έργο  θα έχει συμβασιοποιηθεί. Και τα δύο έργα μαζί ξεπερνούν τα 80 εκατ. ευρώ. Θέσαμε τη χρηματοδότηση της Γ φάσης του έργου της ύδρευσης της Ιεράπετρας με το οποίο λύνουμε μια για πάντα το πρόβλημα  της επάρκειας ποιοτικού νερού ύδρευσης . Τώρα εκτελούμε τη Β φάση του έργου και ζητάμε τη χρηματοδότηση της Γ φάσης.

Το Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι έχει φτάσει  να έχει από 17  παιδιά μόλις στην αρχή  λειτουργείας του,   65 παιδιά τώρα  και συνεχώς φτιάχνουμε νέες αίθουσες προκάτ για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες τους. Άρα ζητάμε τη χρηματοδότηση της μελέτης και της κατασκευής του νέου κτηρίου του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου  στο Καβούσι.

 Ζητήσαμε επίσης από τον υπουργό τη βοήθεια του ώστε να ξεπεράσουμε το πρόβλημα που έχουμε με την Αρχαιολογία , στο έργο της κατασκευής του νέου Φάρου στο λιμάνι της Ιεράπετρας, που έχει χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Το αλιευτικό καταφύγιο στο Μακρύ Γιαλό και στη Γρα Λυγιά , η Γ φάση του έργου της ύδρευσης της Ιεράπετρας και άλλα μικρότερα έργα είναι δρομολογημένα  και πιστεύω ότι μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι να έχουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για να τα προχωρήσουμε. Δεν θα βάλουμε αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη για να αυξήσουμε το προϋπολογισμό του Δήμου μας . Ζητούμε χρηματοδοτήσεις από το κράτος  για να μην επιβαρύνουμε τους δημότες μας .

Ναι , μας έχουν προβληματίσει οι δηλώσεις του κ Πλεύρη για το Νοσοκομείο μας το οποίο επισκέφτηκα προχθές. Στόχος μας είναι , εκτός από τη στελέχωση του με ανθρώπινο δυναμικό, να χρηματοδοτηθούν και οι μελέτες για την κατασκευή νέων κτιριακών υποδομών στο δημοτικό οικόπεδο που υπάρχει. Είναι απαράδεκτο σήμερα να εργάζονται άνθρωποι στα υπόγεια του,  κάτω από αυτές τις άσχημες συνθήκες», κατέληξε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Related posts

Εξαγωγές  Νωπών Οπωροκηπευτικών 26.8.2022                     

admin

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 28 ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 26/2/2022

admin

Leave a Comment