Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Στη Βουλή η επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης για οικονομικές ενισχύσεις σε θερμοκηπιακά κηπευτικά λόγω κορωνοϊού

Τι ζήτησαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Χανίων, Ηρακλείου, Σητείας και Ιεράπετρας

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την 2η επιστολή των  Αγροτικών Συλλόγων Σελίνου Χανίων, Τυμπακίου Ηρακλείου, Σητείας Λασιθίου, Ιεράπετρας Λασιθίου με την οποία αποδεικνύεται ότι η εκτιμώμενη οικονομική ζημία για τα θερμοκηπιακά κηπευτικά της Κρήτης υπερβαίνει τα 100 εκ Ευρώ  και γι’ αυτό τον λόγο είναι επιβεβλημένη η κατ’ ελάχιστο οικονομική ενίσχυση στα 30 εκ Ευρώ και ζητούν:

-αύξηση του προϋπολογιζόμενου ποσού για οικονομικές ενισχύσεις σε θερμοκηπιακά κηπευτικά λόγω covid-19

-συμπερίληψη της καλλιέργειας της πιπεριάς στις ενισχύσεις

-άμεσα συνάντηση με αντιπροσωπεία των Συλλόγων.

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της επίσκεψη σας στην Ιεράπετρα την 02.10.2020 σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης στα θερμοκηπιακά κηπευτικά της Κρήτης, όπου τελικά ανακοινώσατε στην σύσκεψη των παραγωγικών φορέων. Είναι απολύτως βέβαιο ότι βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις προσωπικές δεσμεύσεις σας, όπου αυτοβούλως μας ανακοινώσατε κατά την επίσκεψη εκπροσώπων μας στο Υπ.Α.Α.Τ. την 27.08.2020.

Από τα παραπάνω κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει άμεσα συνάντηση με αντιπροσωπεία των Συλλόγων μας, με αποκλειστικό αντικείμενο την αύξηση του προϋπολογιζόμενου ποσού για την συγκεκριμένη δράση. Από τα στοιχεία που σας έχουμε στείλει, αποδεικνύεται ότι η εκτιμώμενη οικονομική ζημία για τα θερμοκηπιακά κηπευτικά της Κρήτης υπερβαίνει τα 100 εκ Ευρώ και γι’ αυτό τον λόγο είναι επιβεβλημένη η κατ’ ελάχιστο οικονομική ενίσχυση στα 30 εκ Ευρώ. Αυτό το ποσό έχει καθαρά χαρακτήρα ενίσχυσης και όχι αποζημίωσης, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να στηρίξουν την παραγωγική διαδικασία. Επίσης, εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι πρέπει να συμπεριλάβετε την καλλιέργεια πιπεριάς στις ενισχύσεις. Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε να ορίσετε εκ νέου την στρατηγική επιλογή της χώρα μας να αναβαθμίσει τον πρωτογενή τομέα σε ηγετικό κλάδο ανάπτυξης της πατρίδας μας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αγρότες που θα μείνουν όρθιοι, να συνεχίσουν να παράγουν. Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική σας απάντηση και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Με εκτίμηση Εκ των Δ.Σ. Α.Σ. Σελίνου Χανίων – Πρ. Χαλκιάς Γεώργιος. Α.Σ. Τυμπακίου Ηρακλείου – Πρ. Ορφανουδάκης Εμμανουήλ. Α.Σ. Σητείας Λασιθίου – Πρ. Τσιφετάκης Γεώργιος. Α.Σ Ιεράπετρας Λασιθίου – Πρ. Γαϊτάνης Ιωάννης.».

Related posts

Πολιτικές Συγκεντρώσεις ΚΚΕ Λασίθι

admin

ΠΝΙΓΗΚΕ ΣΤΟΝ ΞΕΡΟΚΑΜΠΟ ΣΗΤΕΙΑΣ Ο ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ ΑΥΤΟΔΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ – ΚΑΛΟΚΑΙΡI 2023Λιμανάκι, Παχειά Αμμος

admin

Leave a Comment