Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νομού Λασιθίου με τη δικογραφία που σχημάτισε εις βάρος τους το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα  της Δευτέρας 22 Ιουλίου, οι τρείς λαθρομεταφορείς Αιγύπτιων μεταναστών, που συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Κυριακής στα Νότια του Νομού Λασιθίου.

Οι δυο Αιγύπτιοι  διακινητές και η Πολωνέζα σύζυγος του ενός εκ των δύο, κατηγορούνται για την κλοπή ενός πλαστικού ταχύπλοου σκάφους μήκους 6,5 μέτρων , το οποίο είχε εξαφανιστεί από το λιμάνι της Παλαιόχωρας Χανίων στις 2 Ιουλίου.

 Κατηγορούνται επίσης, για την παράνομη διακίνηση μεταναστών και την μεταφορά τους χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα από την Αίγυπτο στη Νότια Κρήτη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτό το δρομολόγιο να το έκαναν συχνά μεταφέροντας  πολλούς μετανάστες στα νότια παράλια της Κρήτης οι συγκεκριμένοι  3 συλληφθέντες.

Επειδή στο  κλεμμένο ταχύπλοο   σκάφος, που εντόπισαν οι λιμενικοί, δεμένο στο λιμάνι του Αθερινόλακκου,  βρέθηκαν πολλά μπιτόνια  καυσίμων και επειδή από  την ενδελεχή έρευνα που έκαναν στη θαλάσσια περιοχή κάτω από το Κουφονήσι, δεν βρέθηκε κάποιο μεγαλύτερο δουλεμπορικό σκάφος, εκτιμάται ότι οι 3 συλληφθέντες, έκαναν με αυτό το μικρό σχετικά , αλλά με διπλές μηχανές μεγάλης ιπποδύναμης ταχύπλοο σκάφος, το λαθραίο τους δρομολόγιο, υποκρινόμενοι τους τουρίστες.

ΠΩΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

Αργά το απόγευμα της Κυριακής οι 4 Αιγύπτιοι μετανάστες που λίγη ώρα νωρίτερα είχαν αποβιβαστεί στο λιμάνι του Αθερινόλακκου, συνάντησαν   3 χιλιόμετρα από την παραλία , κάποιους κατοίκους της περιοχής ανηφορίζοντας προς την Αγία Τριάδα, από τους οποίους ζήτησαν βοήθεια, λέγοντας τους ότι,  τους αποβίβασε κάποιο μικρό σκάφος και έπειτα απομακρύνθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

 Οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Αστυνομία και τους μετέφεραν στη Ζήρο. Εκεί τους παρέλαβαν οι αστυνομικοί που τους οδήγησαν στον Αστυνομικό Σταθμό Κουτσουρά και από εκεί στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Την ίδια ώρα το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας με όλη του τη διαθέσιμη δύναμη, ξεκινούσε την έρευνα από την ξηρά και τη θάλασσα, για να εντοπιστεί το λαθρεμπορικό σκάφος αλλά και άλλοι μετανάστες που θα  μπορούσε να είχαν αποβιβαστεί σε άλλο σημείο της ακτογραμμής.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι των περιοχών Αθερινόλακκου και Γούδουρα που είχαν επιστρέψει στην έδρα τους από τη  Ζήρο, συνάντησαν  στον κόμβο του Αθερινόλακκου, το ζευγάρι εκ των τριών διακινητών, που ζητούσε βοήθεια καθώς όπως ισχυριζόταν,  το σκάφος τους είχε ξεμείνει από νερό. Ζήτησαν επίσης να τους πάνε κάπου που να έχει ΑΤΜ για να σηκώσουν χρήματα. Οι ντόπιοι τους συμβούλεψαν να μπούν στο λεωφορείο της Πολεμικής Αεροπορίας που θα πήγαινε στην Ιεράπετρα και συνέχισαν για το λιμάνι του Αθερινόλακκου.

Εκεί είδαν τον τρίτο από τους διακινητές να βρίσκεται έξω από το κλεμμένο σκάφος το οποίο όπως ήταν φυσικό τους κίνησε την περιέργεια .

Με όλες αυτές τις πληροφορίες να φτάνουν στο Λιμενικό και την Αστυνομία, λίγη ώρα αργότερα οι έρευνες που συνεχίζονταν,  κατέληξαν στη σύλληψη των τριών διακινητών  και των 4  Αιγύπτιων μεταναστών.

Εκτιμάται ότι οι διακινητές είχαν επιλέξει να κινούνται με αυτό το  κλεμμένο  μικρό ταχύπλοο, μεταφέροντας Αιγύπτιους μετανάστες , που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα. Οι λαθροδιακινητές εκμεταλλεύονταν  τις καλές καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού , εισπράττοντας  για ένα ταξίδι μιας  μόνο ημέρας,  πάνω από 20.000 ευρώ.

Ερευνάται το πόσες φορές οι συγκεκριμένοι  διακινητές έκαναν αυτό το δρομολόγιο , μεταφέροντας μετανάστες στα νότια της Κρήτης.

Related posts

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Τιμές κηπευτικών Ιεράπετρας 06-05-2023

admin

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη

admin

Leave a Comment