Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ:FRUIT LOGISTICA 2020

————————————————–

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Μετά τη διεθνή έκθεση AGROTIKA  στη Θεσσαλονίκη από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου, το ενδιαφέρον των παραγωγών, των εμπόρων, των συσκευαστών , των μεταποιητών και των βιομηχάνων παραγωγής αγροτικών  μηχανημάτων , λιπασμάτων και εφοδίων γενικότερα, μετατοπίζεται  στη Fruit Logistica 2020 στο Βερολίνου, στη μεγαλύτερη έκθεση νωπών φρούτων και λαχανικών του κόσμου.

Από την Ιεράπετρα στη Fruit Logistica 2020  του Βερολίνου, θα συμμετέχουν και φέτος όλες οι ομάδες παραγωγών της περιοχής, μέσω του  προγράμματος Vegiteraneo, καθώς και η εμπορική επιχείρηση Golden Group,  μέσω του προγράμματος  Refresh  που υποστηρίζει το Επιμελητήριο Λασιθίου.

«Επιστρέψαμε μόλις από μια σπουδαία εμπορική επίσκεψη στην Πράγα της Τσεχίας και ετοιμαζόμαστε  για το ταξίδι μας στο Βερολίνο, όπου συμμετέχουμε πάντα  τα τελευταία χρόνια, στη μεγαλύτερη έκθεση  νωπών φρούτων και λαχανικών του κόσμου , τη Fruit Logistica.

Από την Ιεράπετρα συμμετέχουμε  ο Α.Σ. Ανατολή, ο Α.Σ. Νότος, το Κρητικό Περβόλι, καθώς επίσης ο Α.Σ. Τυμπακίου  από τη Μεσσαρά  και ο Α.Σ. Κουντούρας  από τα Χανιά», μας είπε ο πρόεδρος του Α.Σ. Ανατολή κ Φώντας Δουλούμης.

Σε αυτή την έκθεση ο εκθέτης αλλά και ο επισκέπτης μπορεί να ιδεί το μέλλον των κηπευτικών. Τις τάσεις των αγορών του κόσμου για την επόμενη εικοσαετία.

Βλέπεις τι παράγουν σε όλο τον κόσμο , πως το συσκευάζουν, τι μηχανήματα χρησιμοποιούν, ποια υλικά χρησιμοποιούν, πως επιχειρούν να μειώσουν τη χρήση των πλαστικών, και πως πρέπει εσύ να αλλάξεις για να μη μείνεις πίσω από τις εξελίξεις. Μιλάς επίσης με πολλούς εμπορικούς αντιπροσώπους  για να  ανακαλύψεις καινούργιους πελάτες. Το σημαντικό για εμάς που έχουμε μικρό όγκο παραγωγής , είναι ότι οι αγοραστές και πελάτες μας, μας αναζητούν, μας ψάχνουν δηλαδή αντι να τους ψάχνουμε εμείς. Ξέρουν ότι τα κηπευτικά μας,  είναι από  τα πιο καθαρά και τα πιο υγιεινά της Ευρώπης . Μας προτιμούν για τη γεύση των προϊόντων μας , την ποιότητα τους και την υγιεινή και ασφάλεια τους , που οι ίδιοι διαπιστώνουν  εδώ και χρόνια, μέσα από τις καθημερινές αναλύσεις που κάνουν. Τα ζητούν και ας είναι λίγο ακριβότερα από τα Μαροκινά, τα Ισπανικά και τα Τούρκικα. Μόνο ένα θέμα έχουμε με τους Ευρωπαίους. Έχουμε μικρό όγκο παραγωγής και δε μπορούμε να καλύψουμε τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης», προσθέτει ο κ Δουλούμης.

Η FRUIT LOGISTICA ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Όλοι όσοι παίρνουν μέρος στη μεγαλύτερη αυτή έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών του κόσμου, συναναστρέφονται για τρείς μέρες, με
3.200 εκθέτες και 78.000 επαγγελματίες  που επισκέπτονται την FRUIT LOGISTICA κάθε χρόνο για να πραγματοποιήσουν το πλήρες επιχειρηματικό τους πλάνο στο διεθνές εμπόριο φρέσκων  αγροτικών προϊόντων – και να γράψουν τη δική τους ιστορία επιτυχίας!

Η FRUIT LOGISTICA καλύπτει κάθε τομέα της επιχείρησης φρέσκων  αγροτικών προϊόντων και παρέχει μια πλήρη εικόνα των τελευταίων καινοτομιών, προϊόντων και υπηρεσιών σε κάθε σύνδεσμο της διεθνούς αλυσίδας εφοδιασμού. Έτσι, προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες δικτύωσης και επαφής με τους βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων σε κάθε τομέα της βιομηχανίας.

Εφέτος από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου 2020, θα βρίσκονται και πάλι στο Βερολίνο, εταιρίες από ολόκληρο τον κλάδο των νωπών προϊόντων – από παγκόσμιους παίκτες έως μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς από όλο τον κόσμο.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΕΥΣΗΣ

Τον ερχόμενο Μάιο η Οργάνωση παραγωγών Α.Σ. Ανατολή, που αριθμεί 163 αγρότες μέλη και 70 αγρότες συνεργάτες με καλλιέργειες όλων των κηπευτικών σε 1.000 στρέμματα σύγχρονων θερμοκηπίων, θα πάρει μέρος σε έναν πρωτοποριακό διεθνή διαγωνισμό γεύσης   στις Βρυξέλλες.

«Σε αυτή την έκθεση-διαγωνισμό, θα πάρουμε μέρος για πρώτη φορά, γιατί πιστεύουμε ότι  καμιά χώρα δεν διαθέτει τον ήλιο της Ιεράπετρας και συνεπώς καμία χώρα δε μπορεί να μας ανταγωνιστεί στη γεύση της  γλυκιάς κόκκινης  πιπεριάς Φλωρίνης και στα τοματίνια τύπου Βελανίδι, που τα τελευταία χρόνια κερδίζουν ολοένα και περισσότερους καταναλωτές. Με αυτά τα δυο προϊόντα πιστεύω ότι, θα γυρίσουμε με διακρίσεις από τις Βρυξέλλες», αποκαλύπτει ο κ Φώντας Δουλούμης.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΑΠΟΔΟΧΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΥΨΟΥΣ 851.735,60€ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

admin

Καταστράφηκε από πυρκαγιά καφετέρια στο Μυρτο Ιεράπετρας

admin

Leave a Comment