Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Στις 14 Σεπτεμβρίου επιστρέφουν οι μαθητές στα σχολεία

Το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 14 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η κα Κεραμέως αναφέρθηκε στη χρήση της μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς και ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις τόσο σε μαθητές όσο και σε γονείς, αλλά και εκπαιδευτικούς που θα αρνηθούν να εφαρμόσουν τα μέτρα.

Επιπλέον, παρέθεσε τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα, με σχολαστικό καθαρισμό των χώρων, του εκπαιδευτικού εξοπλισμού, καθώς και αποστάσεις μεταξύ των μαθητών, τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία.

Η κα Κεραμέως σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την Αυτοδιοίκηση για να δώσει δωρεάν μάσκες, τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ για τη δωρεά παγουριών υποστήριξε ότι έγινε δεκτή γιατί με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο η διασπορά, αφού οι μαθητές δεν θα μοιράζονται τα μπουκάλια τους.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου και ο πκυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Related posts

Oμιλία Υπουργού

admin

Πενήντα θέσεις εργασίας στο Δήμο Ιεράπετρας.

admin

Η ΘΡΥΠΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΒΟΣΚΗΣΗ

admin

Leave a Comment