Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Στο Μουσικό Σχολείο Λασιθίου ο Γ. Πλακιωτάκης: Ορισμένοι φαντασιώνονται σχολεία «στα χαρτιά», όμως η ΝΔ ανοίγει βιώσιμα σχολεία με προοπτική

Το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου, στο Καβούσι, επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Θανάση Κατσαγκόλη και τη διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κ. Μαριάνα Χαϊτα, για τη λειτουργία, τη δυναμική και τις προοπτικές του σχολείου. Τον υπουργό συνόδευαν επίσης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλατζάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Κων. Αστροπεκάκης, η υποψήφια βουλευτής ΝΔ Λασιθίου, Ελένη Βλάσση, η πρόεδρος του Τ.Σ. Καβουσίου κ. Μαρία Χαλκιαδάκη και η σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Καίτη Ρηνάκη και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Με ικανοποίηση έγινε δεκτή η απόφαση του Υπουργού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για χρηματοδότηση των μελετών ανέγερσης νέου σύγχρονου διδακτηρίου, το οποίο θα κατασκευαστεί σε παρακείμενο από το οικοπεδικό χώρο, τον οποίο διαθέτει ο Δήμος Ιεράπετρας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, επιχορηγείται ο Δήμος Ιεράπετρας με 232.967 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Η χρηματοδότηση προέρχεται από πιστώσεις του Τομεακού Προγράμματος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και αφορά την ωρίμανση της Πράξης «Ανέγερση Μουσικού Σχολείου Λασιθίου». Όπως διευκρινίζεται, φορέας υλοποίησης της επιχορήγησης ορίζεται ο Δήμος Ιεράπετρας. Η εκταμίευση της χρηματοδότησης θα γίνεται σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο και εξέλιξη των μελετών και την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών (συμβάσεις, παραδοτέα, τιμολόγια κλπ.).

Το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου – ένα ακόμη νέο σχολείο στο Νομό Λασιθίου – λειτούργησε για πρώτη φορά, οργανώθηκε σωστά, καθιερώθηκε και αναπτύσσεται όλο και περισσότερο επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, τονίζοντας ότι ορισμένοι φαντασιώνονται σχολεία «στα χαρτιά», η Νέα Δημοκρατία, όμως, ανοίγει βιώσιμα σχολεία με μαθητές και καθηγητές, φροντίζοντας να τους δίνει και προοπτική, μεριμνώντας για τη σωστή στέγασή τους.

Το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου συμπλήρωσε φέτος τη λειτουργία του ως Γυμνάσιο και από τη νέα σχολική χρονιά ξεκινά η λειτουργία και του Μουσικού Λυκείου, εισάγοντας στην Α’ Τάξη του, τους αποφοίτους του Μουσικού Γυμνασίου.

Η μουσική παιδεία στο Νομό Λασιθίου βρίσκει το δρόμο της με την υποστήριξη της κυβέρνησης η οποία θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, παρέχοντας ολοκληρωμένη μουσική εκπαίδευση στους  νέους  και τις νέες του νομού μας, κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης. 

Related posts

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με τον Πρόεδρο του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου Λασιθίου

admin

Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου

admin

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 12 ΓΙΑΤΡΩΝ

admin

Leave a Comment