Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Συγκλονιστική περιγραφή: Έτσι σώσαμε την 18χρονη Κατερίνα μετά από 12 ώρες στη θάλασσα!

Πως δύο ψαράδες βρέθηκαν τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο

Από θαύμα σώθηκε η 18χρονη Κατερίνα που πάλεψε 12 ώρες με τα κύματα πριν εντοπιστεί τυχαία από ψαράδες.

Η 18χρονη εξαφανίστηκε την Τετάρτη από το Ηράκλειο και βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον Άγιο Νικόλαο μετά από ώρες αγωνίας. Η νεαρή κοπέλα εντοπίστηκε τη νύχτα από αλιευτικό και σώθηκε από θαύμα. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ψαράδων Αγίου Νικολάου Γιώργος Σαρειδάκης και ένας ακόμα ερασιτέχνης ψαράς, ο Γιώργος Δουνάκης, εντόπισαν την κοπέλα που θαλασσοδερνόταν στη θάλασσα και μέσα στο σκοτάδι για 12 ώρες!

Συγκεκριμένα εντοπίστηκε στην περιοχή μεταξύ Αμμουδάρας και Βαθύ στον Άγιο Νικόλαο.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο συγκλονισμένος ο Γιώργος Δουνάκης:’Είναι κάτι στιγμές που δεν μπορούν να ειπωθούν με λόγια… Που μοιάζει αδύνατο να περιγράψει κάποιος όσα γεμίζουν την καρδιά, πλημυρίζουν την σκέψη και ξεχειλίζουν την ψυχή…

Φτάνει απλά να είσαι τυχερός να βρεθείς στο σωστό μέρος την σωστή ώρα και να ζήσεις την εμπειρία…
Μόνο τότε μπορείς να καταλάβεις πως όλα αυτά που ζούμε στις δύσκολες τούτες εποχές δεν έχουν καμία αξία μπροστά στην ανθρώπινη ζωή…
Χθες το βράδυ με το φίλο μου το Γιώργο αξιωθήκαμε να βιώσουμε μια τέτοια στιγμή…
Μια εμπειρία που μας σημάδεψε και θα κουβαλάμε σε όλη την υπόλοιπη (μικρή ή μεγάλη) ζωή μας…Και οι δύο σύντροφοί μας σ’ αυτή τη ζωή και η Μαριλένα μου (και όπως μου είπε ξημερώματα ο Γιώργος και η Πόπη του) χρησιμοποίησαν την ίδια λέξη για να περιγράψουν την απίστευτη χθεσινοβραδινή …”ψαριά” μας: “Γοργόνα” !!!


Εμείς απλά θα κρατήσουμε την εικόνα που αντίκρυσαν τα μάτια μας όταν μισοπέλαγα οι φακοί μας φώτισαν το πρόσωπο του κοριτσιού που ίσα που επέπλεε μετά από ώρες στο νερό, με υποθερμία και κράμπες σε όλο του το σώμα…Η λύτρωση μετά από 15-20 λεπτά που ψάχναμε στο σκοτάδι ακούγοντας μόνο κλάματα, βήχα από το θαλασσινό νερό που γέμιζε το λαρύγγι της και την πρώτη λέξη που κάθε άνθρωπος λέει όταν έρχεται και φεύγει από αυτή τη ζωή: “μαμά …μαμά”…


Ανάβοντας και σβήνοντας κάθε πέντε με δέκα δευτερόλεπτα τη μηχανή του σκάφους γιατί ο θόρυβος του κινητήρα σκέπαζε τις απεγνωσμένες φωνές και προσπαθώντας να εντοπίσουμε μέσα στο σκοτάδι το σημείο εκείνο που βρισκόταν το κορίτσι που όπως καταλάβαμε όταν την ανεβάσαμε στο σκάφος είχε πλέον είχε αφεθεί στην αγκαλιά της θάλασσας και περίμενε το μοιραίο…
Εκείνα τα λεπτά αγωνίας που γυρίζοντας πίσω την σκέψη μας φάνηκαν αιώνες …

Και η λύτρωση την στιγμή που παίρναμε το δρόμο της επιστροφής παρέα με τη Γοργόνα που “ψαρέψαμε” χθες βράδυ στη μέση του κόλπου του Μεραμβέλλου…”. 

Όπως περιέγραψε ο Γιώργος Σαρειδάκης στο anatolh.com.gr: «Πήρα τον προβολέα που έχω στο σκάφος, έβαλα μπροστά και προσπαθούσα μέσα στο απόλυτο σκοτάδι να δω από πού έρχεται ο ήχος. Η διαδικασία ήταν αρκετά δύσκολη. Φανταστείτε στο απόλυτο σκοτάδι να ψάχνεις ένα μικρό κεφαλάκι στα μαύρα νερά! Ο ήχος του κινητήρα του σκάφους μου, έκανε την επιχείρηση εντοπισμού πιο δύσκολη μιας και δεν την άκουγα και έτσι αναγκαζόμουν κάθε 10 δευτερόλεπτα να σβήνω τον κινητήρα, να ακούω, να βάζω πάλι μπροστά και να προχωρώ προς την φωνή της, όσο πιο διστακτικά μπορούσα, για να μην την χτυπήσω και με την προπέλα, γιατί δεν ήξερα καν πόσο μακριά ή κοντά βρίσκεται από μένα και προς τα πού.»

Η διάσωση

Γύρω στα δεκαπέντε λεπτά αργότερα, η επιχείρηση διάσωσης στέφθηκε με επιτυχία.

Η κοπέλα όπως τόνισε ο κ. Σαρειδάκης, «ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μη ικανή να πιάσει το σωσίβιο και να κολυμπήσει καλά, αν και το πέταξα μπροστά της στο μισό μέτρο. Μετά από δύο απόπειρες κατάλαβα ότι δεν μπορεί ούτε  το σωσίβιο να πιάσει και με προσεκτικούς χειρισμούς την προσέγγισα από τα πλάγια του σκάφους και την τράβηξα μέσα.

Πήρα αμέσως το Λιμεναρχείο και τους είπα να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ γιατί η κοπέλα είχε πάθει σοκ, είχε υποθερμία και δεν ένοιωθε τα πόδια της από την μέση και κάτω. Πήρα μια πετσέτα και την τύλιξα.»

Πήγε να πιάσει την τσάντα της

Στην πορεία  προς το λιμεναρχείο ο κ. Δουνάκης τη ρώτησε για την περιπέτειά της και τους είπε ότι ήρθε στον Άγιο από το Ηράκλειο το πρωί. Μέσα στο νερό ήταν περίπου 12 ώρες. Την ρώτησαν πώς βρέθηκε στη θάλασσα και τους απάντησε ότι πήγε να πιάσει την τσάντα της από ένα απόκρημνο σημείο, γλίστρησε και έπεσε μέσα στη θάλασσα. Επειδή ήταν απότομα δεν κατάφερε να βγει έξω και το ρεύμα την παρέσυρε στ’ ανοιχτά. Αυτό συνέβη το μεσημέρι…

«Αυτό που αποκόμισα εγώ από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι να σώσεις μια ανθρώπινη ζωή, είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορεί να σου συμβεί», τονίζει ο Γιώργος Σαρειδάκης. «Και το σπουδαιότερο; Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Μια σειρά γεγονότων που μου συνέβησαν με έφεραν στο συγκεκριμένο σημείο, την κατάλληλη στιγμή!».

Αμέσως μετά την συγκινητική διάσωση ειδοποιήθηκε  το Λιμεναρχείο και το ΕΚΑΒ και η κοπέλα οδηγήθηκε στη στεριά και από εκεί στο νοσοκομείο καθώς είχε υποστεί υποθερμία. Από το νοσοκομείο την παρέλαβαν ανακουφισμένοι οι δικοί της.

Related posts

Ιεράπετρα: Συναγερμός για την εξαφάνιση 80χρονης τουρίστριας – Μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης

admin

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ SUNWING

admin

Κίνδυνος Πυρκαγιάς πολύ υψηλός αύριο Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 για όλη την Κρήτη

admin

Leave a Comment