Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές RASFF

ο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές RASFF ανακοίνωσε την ίδια ημέρα δύο ειδοποιήσεις για το γεγονός ότι βρέθηκαν ίχνη φυτοφαρμάκων σε πιπεριές από την Τουρκία και την Αλβανία,.

Στην περίπτωση των τουρκικών πιπεριών οι συνοριακές αρχές της Βουλγαρίας προχώρησαν στην καταστροφή στα σύνορα έχοντας προορισμό την γερμανική αγορά, και όπως διαπιστώθηκε στις πιπεριές ανιχνεύθηκε υπέρβαση Μέγιστου Όριου Υπολειμμάτων (MRL), μεθειοκάρβη σε 0,453 χιλιοστόγραμμα ανά κιλό, ενώ το ΑΟΚ του καθορίζεται σε 0,2 χιλιοστόγραμμα / κιλό.

Όσον αφορά τις πιπεριές καταγωγής Αλβανίας, η καταχώρηση έγινε από τις ελληνικές αρχές που εντόπισαν υπολείμματα των εντομοκτόνων chlorpyrifos άνω των 79 φορές το ΑΟΚ, σε 0,79 χιλιοστόγραμμα ανά κιλό, όταν Μέγιστο Όριο Υπολειμμάτων (MRL), στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), είναι στο όριο ανίχνευσης, δηλαδή 0,01 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά κιλό, που στην πράξη           καθιστά μη επιτρεπόμενη ουσία. Ο προορισμός των αλβανικών πιπεριών ήταν τα σούπερ μάρκετ στην Ουγγαρία.

Γ.Πολυχρονάκης

Related posts

Κ. Σπυριδάκη: «Η άνευ όρων ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας, μπορεί να επιδράσει αρνητικά στον

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με το Λιμενάρχη Ιεράπετρας

admin

Θέματα υποδομών και τοπικής ανάπτυξης στην επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου στο Ίνι του δήμου Μινώα

admin

Leave a Comment