Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

Η επαναληπτική  Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας  είχε απαρτία το βράδυ της Δευτέρας  και πραγματοποιήθηκε πραγματοποιήθηκε  με τη συμμετοχή  ικανοποιητικού πλήθους αγροτών.

Κεντρικό  θέμα της Συνέλευσης  ήταν για άλλη μια φορά η έλλειψη εργατών γης. Έπειτα από συζήτηση και ανάλυση των δεδομένων για την παρούσα χρονική στιγμή, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να δοθεί 15θήμερη προθεσμία στην κυβέρνηση για να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις, ώστε να απλουστευτεί η διαδικασία που αφορά στους μετακλητούς εργάτες γής από τρίτες χώρες. Οι περισσότερες από τις  αιτήσεις που  έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα, για πρόσκληση μετακλητών εργατών γής από τρίτες χώρες,  έχουν απορριφθεί με την αστεία δικαιολογία ότι δε μπορεί να διασταυρωθεί  ο τόπος διαμονής που έχει εξασφαλίσει ο αγρότης-εργοδότης για τον εργάτη του.

Η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας πήρε κατά πλειοψηφία τις παρακάτω από φάσεις.

« Παρέχουμε προθεσμία 15 ημερών στην Κυβέρνηση ώστε να διευθετήσει οριστικά τα ζητήματα που σχετίζονται με την μετάκληση εργατών γης Πολιτών Τρίτων Χωρών . Τα ζητήματα είναι καταγεγραμμένα πριν από ένα χρόνο, έχουν ενημερωθεί το σύνολο των Αρμόδιων ( και Μη ) Υπουργείων όπως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

 Μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας χωρίς να έουν δοθεί λύσεις, θα προβούμε στα εξής:

α) Χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητος για την περιοχή της Ιεράπετρας και όχι μόνο, ο οποιοσδήποτε βουλευτής , ανεξαρτήτως πολιτικής παράταξης γιατί η ευθύνη για αυτή την κατάσταση βαραίνει τους πάντες.

β) Δηλώνουμε την πρόθεση μας για μαζική αποχή από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

γ) Οργανώνουμε κινητοποιήσεις και δράσεις στα πλαίσια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία και είναι η τελευταία προειδοποίηση – ενημέρωση προς την Πολιτεία για  άμεσες ουσιαστικές λύσεις , σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα», καταλήγει ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

Οι αγρότες αποφάσισαν επίσης να στηρίξουν τον αγώνα της επιτροπής των φορέων για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, και  θα συμμετέχουν σε κάθε μορφή αγώνα.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

9.700.000 ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΝΕΡΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΜΠΡΑΜΙΑΝΩΝ

admin

Πανήγυρη Ιερού Ενοριακού Ναού Τιμίου Σταυρού πόλεως Ιεράπετρας

admin

admin

Leave a Comment