Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΤΡΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ

ΤΡΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ


Το πρωί της Παρασκευής και μέσα σε λίγες ώρες σημειώθηκαν τρια τροχαία ατυχήματα στην  βόρεια είσοδο της Ιεράπετρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον Άγιο Νικόλαο.
Αυτά τα τροχαία ατυχήματα ,που ήταν ευτυχώς αναίμακτα , ήρθαν να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των περιστατικών που έχουν καταγραφεί από τότε που δόθηκε σε κυκλοφορία το τμήμα του νέου περιφερειακού δρόμου, από το οποίο τα τροχοφόρα μπαίνουν κάθετα και χωρίς ορατότητα στον επαρχιακό Ιεράπετρας –Αγίου Νικολάου, στο ύψος των  παλαιών ελαιοδεξαμενών, όπου οι οδηγοί για να ελέγξουν αν εισέρχεται κάποιο άλλο όχημα στην πόλη,  θα πρέπει να προχωρήσουν σχεδόν μέχρι τη μέση του δρόμου.
Το πρωί της Παρασκευής σε αυτό το σημείο,  που έχει χαρακτηριστεί «καρμανιόλα» και οι περίοικοι φοβούνται ότι αν μείνει έτσι χωρίς φωτεινούς σηματοδότες, θα υπάρξουν απώλειες ανθρώπινων ζωών, σημειώθηκαν τρία τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές , αλλά χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Μια μοτοσυκλέτα τα ξημερώματα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, λίγο αργότερα  κατά τις 8.30 ένα αγροτικό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ένα επιβατικό και κατά τις 10.00 π.μ. μία νταλίκα που έμπαινε στην πόλη της Ιεράπετρας συγκρούστηκε με αγροτικό αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου έβγαινε απο τον περιφερειακό χωρίς να έχει την απαιτούμενη ορατότητα , να ελέγξει αν έρχεται κάποιο όχημα από την  πλευρά της Παχιάς Άμμου.
«Σήμερα εδώ σε αυτό το σημείο που έχει χαρακτηριστεί καρμανιόλα , ο θόρυβος από τις διαδοχικές συγκρούσεις διαφόρων οχημάτων, μας πέταξε έξω από τα μαγαζιά μας. Πιο σοβαρό ήταν εκείνο που έγινε κατά τις 10.00 το πρωί με τη νταλίκα να συγκρούεται με ενα αγροτικό αυτοκίνητο που μπήκε στον επαρχιακό από τον περιφερειακό  δρόμο και να καταφέρνει ο  επαγγελματίας οδηγός τελικά να την ακινητοποιήσει χωρίς να τραυματίσει τον ηλικιωμένο  οδηγό του αγροτικού αυτοκινήτου. Ευτυχώς σήμερα δεν είχαμε τραυματισμούς παρα μόνο υλικές ζημιές . Θεωρώ ότι θα πρέπει το συντομότερο να βρεθεί ο  κατάλληλος τρόπος που θα εξασφαλίζει την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών γιατί μιλούμε για την βόρεια  είσοδο της Ιεράπετρας», μας είπε ο μηχανικός αυτοκινήτων κ Μανόλης Χατζάκης, δίπλα στο συνεργείο του οποίου είχαμε τα τροχαία ατυχήματα.
Επειδή  η πολύωρη παραμονή της τρακαρισμένης νταλίκας και των άλλων εμπλεκόμενων αυτοκινήτων έκλεινε το οδόστρωμα, σημειώθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα στην Ιεράπετρα και οι διερχόμενοι οδηγοί άλλαζαν κατεύθυνση προκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους.
«Εμείς με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μας, σπεύσαμε αμέσως στην έξοδο της Ιεράπετρας προς Άγιο Νικόλαο και εξετάσαμε κάποιες προτάσεις που κατατέθηκαν ώστε να μπορέσουμε να ρυθμίσουμε την κυκλοφορία, ούτως ώστε οι διερχόμενοι οδηγοί να πιστέψουν ότι μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια.
Θα μελετήσουμε όλες τις προτάσεις που ακούστηκαν και σύντομα θα προκρίνουμε την πιο καλή πρόταση για να την υλοποιήσουμε», μας είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων  κ Μανόλης Γεωργαλάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Τεχνική Υπηρεσία θεωρεί ακριβή τη λύση της τοποθέτησης  Φωτεινών σηματοδοτών, ενώ βλέπει πολύ πιο θετικά ,  την πρόταση της δημιουργίας κυκλικού κόμβου στην βόρεια είσοδο της πόλης.
Το αξιοπερίεργο πάντως είναι ότι στις αναπλάσεις και επιδιορθώσεις βασικών οδικών αρτηριών της Ιεράπετρας τα προηγούμενα χρόνια , τοποθετήθηκαν πάρα πολλοί φωτεινοί σηματοδότες ακόμα και σε πολύ μικρές και  ασήμαντες διασταυρώσεις, χωρίς ποτέ να τεθούν σε λειτουργία, ενώ οι σηματοδότες της δυτικής εισόδου της Ιεράπετρας από Γρα Λυγιά, δεν  λειτούργησαν παρά μόνο για να δοκιμαστούν τα δίκτυα της ηλεκτροδότησης.
Στη δε βόρεια και Ανατολική έξοδο της πόλης οι φωτεινοί σηματοδότες θεωρούνται περιττοί μέχρι να χαθούν ανθρώπινες ζωές…
 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ «FRUIT ATTRACTION» ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

admin

ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΣΣΗ Υποψήφια Βουλευτής Λασιθίου με την Ν.Δ.

admin

Καρναβαλι 2019 στον Δήμο Ιεράπετρας

admin

Leave a Comment