Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΚΑΙ ΘΕΟΦΑΝΗ ΚΟΥΡΕΜΠΕ

Δυο από τα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατείχαν θέσεις ευθύνης στην προηγούμενη κυβέρνηση, θα πραγματοποιήσουν τριήμερη περιοδεία   στην Κρήτη από την Πέμπτη  22 έως και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τον  πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συντονιστή του Αγροτικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη  και τον  πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, οι οποίοι θα ξεκινήσουν την περιοδεία τους την Πέμπτη  από τον Αποκόρωνα των Χανίων  και θα συνεχίσουν στο Ρέθυμνο, ενώ την Παρασκευή θα ξεκινήσουν τις συναντήσεις τους στο Ηράκλειο  και το απόγευμα θα καταλήξουν στην Ιεράπετρα.

 Οι αγρότες , οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς της Κρήτης από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα, και λόγω των παρενεργειών από την υγειονομική κρίση , αλλά και λόγω των καταστροφών που σημειώθηκαν από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις και τις πλημμύρες που έπληξαν την πρωτογενή παραγωγή.

«Για τους λόγους αυτούς οι τοπικές οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ ζητήσαμε να διοργανωθεί αυτή η περιοδεία  σε ολόκληρη την Κρήτη,  ώστε ο πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης που είναι  και ο συντονιστής του Αγροτικού Τμήματος και  ο πρ. πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, να έρθουν σε απευθείας συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς και να ακούσουν δια ζώσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  οι αγρότες οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς της Κρήτης», μας είπε ο συντονιστής της Οργάνωσης  μελών ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας Μπάμπης Δραγασάκης.

Στο τριήμερο πρόγραμμα προβλέπονται επισκέψεις και συναντήσεις με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της μεγαλονήσου, σε μια δραστηριότητα προσαρμοσμένη στα υγειονομικά πρωτόκολλα της πανδημίας.

«Η κατάσταση στον αγροτικό τομέα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική και η αντίληψη της κυβέρνησης για το τι πραγματικά συμβαίνει, εμφανίζεται περιορισμένη και σίγουρα κατώτερη των περιστάσεων. Μέσα σε όλα αυτά, σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές της Κρήτης, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της συγκομιδής της ελιάς. Σε αυτό το πλαίσιο επιλέξαμε την άμεση και αδιαμεσολάβητη επαφή με τον κόσμο της παραγωγής, για να συζητήσουμε τόσο τα προβλήματα, όσο και τις λύσεις αυτών των προβλημάτων», πρόσθεσε ο Μπάμπης Δραγασάκης.

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 17:30 ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Θεοφάνης Κουρεμπές θα επισκεφτούν τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, ενώ μια ώρα αργότερα  θα ακολουθήσει στις εγκαταστάσεις του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού «Δήμητρα» ανοιχτή σύσκεψη με εκπροσώπους συνεταιρισμών και αγροτικών συλλόγων για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και θα παρουσιαστούν οι  προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Στην πρώτη συνάντηση με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, η συζήτηση θα περιστραφεί στα προβλήματα του κλάδου των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και τις  αυξημένες οικονομικές ενισχύσεις που διεκδικούν για όλα τα προϊόντα. Ενώ στη δεύτερη συνάντηση η συζήτηση θα έχει κύριο θέμα της το ελαιόλαδο , τη δακοκτονία , την εμπορία και  τη διακίνηση του λαδιού.

Θα τηρηθούν κανονικά  τα υγειονομικά πρωτόκολλα του νόμου για την πανδημία.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ 

ΧΑΝΙΑ — 22.10.2020

9.30    Συνάντηση με αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή και Αντώνη Παπαδεράκη

10.00  Συνέντευξη Τύπου στο χώρο της αντιπεριφέρειας

[Επίσκεψη στο μνήμα του σ. Μπαλωμενάκη καθ’ οδον για Κολυμπάρι]

11.30 Συνάντηση – συζήτηση με τους εκπρόσωπους των συνεταιρισμών στην Ένωση Κολυμβαρίου

ΡΕΘΥΜΝΟ —- 22.10.2020

16:00:  Συνάντηση με την Ένωση Ρεθύμνου

17:00-18:30: Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου με Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή και αγροτοκτηνοτροφικούς φορείς.

Eπίσκεψη στο Σπήλι στον τάφο Σκορδαλού

20:00: Συνάντηση με κτηνοτρόφους στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου.

22:00: Δείπνο στα Λειβάδια Μυλοποτάμου.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ —- 23.10.2020

9:30-10:00 Επίσκεψη στον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αραουτάκη

10:10-11:00 Συνάντηση στα γραφεία με το αγροτικό τμήμα του κόμματος

11:00-12:00 Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία

12:00-12:30 Επίσκεψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ

12:30-13:00 Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά του Μασταμπά- συνάντηση με Πρόεδρο και παραγωγούς

13:00-14:00 Μετάβαση στην Ενωση Ηρακλείου

14:00-15:00 Μετάβαση στα Πεζά και συνάντηση με προέδρους συνεταιρισμών

ΛΑΣΙΘΙ —- 23.10.2020

17.30 Συνάντηση με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας στην Ιεράπετρα

18.30 Συνάντηση με αγροτικούς φορείς Λασιθίου στις εγκαταστάσεις του Β’ Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Ιεράπετρας 

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Πενήντα θέσεις εργασίας στο Δήμο Ιεράπετρας.

admin

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ- ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Έφυγε για το ταξίδι του ο Ανδρέας Μητροσύλης

admin

Leave a Comment