Πρόκειται για το Olympic Champio της ANEK LINES. Εξαιτίας της μεγάλης φωτιά το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στο πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα, υπήρχαν 578 επιβάτες, 293 οχήμαρα και 74 άτομα από το πλήρωμα.

Οι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώθηκε λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι, στο γκαράζ του πλοίου από μια νταλίκα – ψυγείο.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και δόθηκε εντολή το πλοίο να επιστρέψει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ρυμουλκό, ένα πλοιάριο πυρόσβεσης και χερσαία μέσα πυρόσβεσης.

Περίπου στις εννέα το πρωί είχαν αποβιβαστεί με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα, ενώ δυο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν την φωτιά και στο πλοίο επιβιβάστηκε κλιμάκιο της πυροσβεστικής προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που προκλήθηκε. Παράλληλα ξεκίνησε και η έξοδος των 293  οχημάτων που βρίσκονταν μέσα στο πλοίο.

 

dikaiologitika.gr/protothema.gr