Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΡΙΣΚΟΥ

Οι παραγωγοί κηπευτικών της θερμοκηπιακής Ιεράπετρας έχουν ολοκληρώσει τις χειμωνικές καλλιέργειες , και πάρα πολλοί  που δεν είχαν καλές αποδώσεις  μέχρι τα τέλη Μαίου, συνολικά,  η που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ούτε τα καλλιεργητικά τους έξοδα, συνεχίζουν και  επιμένουν, και  να καλλιεργούν 12 μήνες το χρόνο, αναζητώντας πλέον,  τη σανίδα σωτηρίας,  στις καλοκαιρινές καλλιέργειες υψηλού ρίσκου.

«Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι οι καλοκαιρινές καλλιέργειες  έχουν πολύ μεγάλο ρίσκο για τον παραγωγό , που δίνει τιτάνιο αγώνα μέσα από υψηλές θερμοκρασίες για να καταφέρει να έχει   μια καλή παραγωγή, χωρίς να γνωρίζει σε ποια τιμή περίπου θα διαθέσει  το προϊόν του.

 Όσα χρόνια είμαι στην ομάδα παραγωγών ‘’Ανατολή’’  δεν έχω ξαναδεί ποτέ τόσους πολλούς αγρότες να επιμένουν στις καλοκαιρινές καλλιέργειες κηπευτικών υπο κάλυψη, όπως συμβαίνει τουτο το καλοκαίρι.

Οι παραγωγοί  που δεν τα παράτησαν εφέτος,  και  από πέρυσι  είναι τρείς φορές περισσότεροι , σε σύγκριση , με εκείνους που  έμειναν στις καλοκαιρινές καλλιέργειες την προπερυσινή καλοκαιρινή σαιζόν.

Σήμερα είχανε στην «Ανατολή» πάρα πολλά προϊόντα  για δημοπράτηση. Τις επόμενες μέρες,  κάποιες εμπορικές επιχειρήσεις θα κλείσουν  και κάποιες χιλιάδες τόνοι κηπευτικών, θα πρέπει να απορροφηθούν από τις αγορές, διαφορετικά θα μείνουν στα αζήτητα.

Τώρα έχουν μπεί στην παραγωγή οι καλλιέργειες που φυτεύτηκαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Έχουμε καινούργιες τομάτες και πολλά νέα βελανίδια που  κατευθύνονται  στην κρητική ντόπια αγορά. Οι καλοκαιρινές φυτεύσεις είναι λογικό , ότι θα πάνε πιο πίσω τις Φθινοπωρινές καλλιέργειες», μας λέει , ο πρόεδρος της  Οργάνωσης Παραγωγών «Ανατολή» κ Φώντας Δουλούμης.

Related posts

Σύσκεψη στο Δημαρχείο για το αναπτυξιακό έργο κατασκευής
αρδευτικών δικτύων στο κάμπο του Οροπεδίου

admin

ΥπΑΑΤ: 25 εκατ. ευρώ σε τεύτλα, θερμοκήπια Κρήτης, σιτηρά και βαμβάκια Έβρου, αλιείς

admin

‘’Μαζί’’ στην διεκδίκηση για το νοσοκομείο.

admin

Leave a Comment