Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ψηφίστηκε ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός όλων των εποχών στον Δήμο Ιεράπετρας – πάνω από €46 εκ. ●
Χατζημαρκάκη: “Αυταπόδεικτο το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου Ιεράπετρας”

Ψηφίστηκε εχθές 29.12.2022 στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του 2022 ο Προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Ιεράπετρας, έτους 2023.

“Αυταπόδεικτο το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου Ιεράπετρας” δηλώνει η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών του Δήμου Ιεράπετρας κα. Χρυσούλα Χατζημαρκάκη.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα:

“Παρά τις έντονες συνέπειες της πανδημίας covid-19 των προηγούμενων ετών, τις αναστολές πληρωμών, τα έκτακτα μέτρα στήριξης φυσικών και νομικών προσώπων, την ενεργειακή κρίση, τις μειωμένες εισπράξεις και πολλά άλλα, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση και να ομαλοποιήσουμε κάθε δυσκολία με αποτέλεσμα οι οικονομικές καταστάσεις να αφήσουν ξανά θετικό αποτύπωμα στο Δήμο.

Ο ισολογισμός του Δήμου Ιεράπετρας της χρήσης 2021 ήταν πλεονασματικός, με πλεόνασμα ύψους 382.403,80€.

Και δε σταματάμε εκεί. Καταφέραμε σήμερα να φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ψηφίσουμε το μεγαλύτερο προϋπολογισμό όλων των εποχών ύψους άνω των 46 εκατομμυρίων ευρώ, 7 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα, ρεκόρ χρηματοδοτήσεων με έμφαση στις επενδύσεις.

Επιπλέον, αναμένονται νέες χρηματοδοτήσεις άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ ενώ παραμένει και πάγια τακτική μας από την πρώτη στιγμή ως Δημοτική Αρχή να μην επιβαρύνουμε ποτέ τους δημότες με δανεισμό.

Ευχαριστώ θερμά όλο το προσωπικό της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου για όλη τη σκληρή δουλειά που καταβάλλουν και την άριστη συνεργασία μας.

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία.”

Related posts

Ίσως ο πιο δύσκολος χειμώνας της γενιάς μας

admin

ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ

admin

«Το Κίνημα Αλλαγής με εκπροσώπους Εμπορίου & Εστίασης και 15 προτάσεις επιβίωσης»

admin

Leave a Comment