Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΘΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑ

ΘΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑ

Νεκρά παραμένουν μέχρι και σήμερα τα εμπορικά κέντρα και οι πολύβουες τουριστικές περιοχές της Νοτιοανατολικής Κρήτης, όπου παραμένουν κλειστά όλα τα μεγάλα εποχικά ξενοδοχεία.

Ο τουριστικός κλάδος με τα δεκάδες  συνεμπλεκόμενα επαγγέλματα που ζούν από αυτόν, συνεχίζει να βρίσκεται σε ένα γκρίζο και θολό τοπίο, καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει επιχειρηματικός προγραμματισμός,  όταν οι περισσότεροι ξενοδόχοι, που θέλουν να λειτουργήσουν τις τουριστικές μονάδες τους , δεν γνωρίζουν σήμερα  με τι πληρότητες θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν έστω τα λειτουργικά τους έξοδα.

«Αφού οι πτήσεις των τσάρτερ θα ξεκινήσουν από την 1η Ιουλίου, θεωρώ ότι μέσα στον Ιούλιο θα ανοίξουν όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία., αλλά δεν ξέρω αν θα μείνουν ανοικτά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Εκτιμώ ότι θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από τον Ιούλιο και οι δυο νέες πολυτελείς  τουριστικές μονάδες που κατασκευάστηκαν φέτος στον Άγιο Ανδρέα και στο Κάτεργο Αγίου Ιωάννου Δήμου Ιεράπετρας. Πιστεύω  ότι υπο προϋποθέσεις , μπορεί να ανοίξει και μέσα στον Ιούλιο ακόμη  και το Σκανδιναβικών συμφερόντων «Sun Wing» στο Μακρύ Γιαλό, καθώς η Σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε μόλις εχθές, να επιτρέψει τις πτήσεις τσάρτερ προς 10 γνωστούς τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Οι εξελίξεις στον τουριστικό κλάδο μεταβάλουν και ανατρέπουν  συνεχώς το επιχειρηματικό τοπίο , πράγμα που σημαίνει ότι δε μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», μας είπε ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Βαρδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ιεράπετρα, το Μακρύ Γιαλό και τη Σητεία , θα αρχίσουν να ανοίγουν σταδιακά τα ξενοδοχεία έστω και με μικρές πληρότητες και το ανάλογο προσωπικό, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Μεγάλο είναι το πλήγμα που θα δεχτεί ο τουριστικός τομέας της Σητείας κυρίως,  καθώς ένα μεγάλο γραφείο Σκανδιναβικών Συμφερόντων(Apollo) αποφάσισε να σταματήσει για δυο χρόνια τις πτήσεις τσάρτερ προς το αεροδρόμιο της Σητείας, και θα διακινεί τους επισκέπτες από τις Σκανδιναβικές χώρες από τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων.

Αν τελικά δεν ανοίξει το ξενοδοχείο «Sun Wing»  τούτο το καλοκαίρι, οι οικονομικές συνέπειες στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού , της Σητείας και της Ιεράπετρας θα είναι τεράστιες.

«Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Σουηδικής κυβέρνησης , μας αφήνουν μια χαραμάδα αισιοδοξίας ότι, θα μπορέσουμε να δουλέψουμε έστω κάποιους μήνες. Μέχρι εχθές γνωρίζαμε ότι θα είμαστε κλειστά μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Από τη στιγμή που οι Σουηδοί είδαν το πράσινο φως, για να προγραμματίσουν τις διακοπές τους, εμείς ελπίζουμε και ευχόμαστε, έστω οι για πολλά χρόνια επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες μας, να εμπιστευτούν και πάλι τη γνωστή για εκείνους Λασιθιώτικη  φιλοξενία.

Μας χαροποιεί το γεγονός  ότι οι Σουηδοί θεωρούν την πατρίδα μας ασφαλή προορισμό, αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος για να μετατραπούν οι καλές προθέσεις σε κρατήσεις δωματίων.

Κάποιοι από τους εποχικά εργαζόμενους στα ξενοδοχεία , έχουν βρεί άλλες προσωρινές δουλειές, και οι περισσότεροι έχουν μείνει άνεργο, προσπαθώντας να περάσουμε τις οικογένειες τους από τον περασμένο Μάρτη με 800 ευρώ. Τώρα θα δούμε πόσοι θα μπούν στο καθεστώς της αναστολής εργασίας για να πάρουν τον Ιούλιο 534 ευρώ, με τα οποία  όσοι έχουν οικογένειες δε μπορούν να ζήσουν», μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο «Sun Wing»  του Μακρύ Γιαλού.

Σε ορισμένα μεγάλα ξενοδοχεία θα δουλέψουν μόνο κάποιες πτέρυγες, στην αρχή του Ιουλίου και εάν υπάρχουν πολλές κρατήσεις τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, τότε θα ανοίξουν περισσότερες και προσληφθεί περισσότερο προσωπικό.

Στις μεγάλες μονάδες τις περιοχής έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται εκπαιδεύσεις του προσωπικού , προκειμένου να τηρηθούν σωστά και χωρίς εκπτώσεις , όλα τα προληπτικά μέτρα , κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Related posts

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας

admin

Για την 25η Νοέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών

admin

Προγραμμα Χριστουγέννων 2018 – Δήμος Ιεράπετρας

admin

Leave a Comment