Image default
ΑΡΧΙΚΗ

EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIAΞENOΔOXEIAKO EΠIMEΛHTHPIO THΣ EΛΛAΔOΣΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIAΞENOΔOXEIAKO EΠIMEΛHTHPIO THΣ EΛΛAΔOΣΠΡΟΣΚΛΗΣΗΑθήνα, 25 Μαΐου 2021Αγαπητές φίλες και φίλοι,Στο πλαίσιο προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού της Κρήτης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού   Επιμελητηρίου   της   Ελλάδος,   κ.   Αλέξανδρος   Βασιλικός   και   η Υφυπουργός τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη αναμένεται να βρεθούν την Τετάρτη & Πέμπτη (26 & 27/5/2021) στην Κρήτη και ειδικότερα στο Λασίθι.Ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου και λόγω του ότι προτεραιότητά μας είναι η προώθηση του τουρισμού και των τουριστικών προϊόντων, το ΞΕΕ προσκάλεσε   την  Atalya  Ein  Mor,   η   οποία   βρίσκεται   στην   Ελλάδα   και   πιοσυγκεκριμένα στην Κρήτη από τα τέλη Απριλίου με σκοπό την προώθηση των Ελληνικών Τουριστικών προϊόντων μέσω της Ελληνικής γαστρονομίας.Όλο αυτό το   εγχείρημα   θα   επικοινωνηθεί   μέσω   θεματικών   γαστρονομικών   ενοτήτων,   σε παραδοσιακά χωρία της Κρήτης και με την συμμετοχή αξιόλογων συμμετεχόντων τόσο από το Ισραήλ όσο και από την ΕλλάδαΤο Who is who της διάσημης Ισραηλινής σεφ Atalya  Ein  Mor,   γεννήθηκε   και   μεγάλωσε   στην   Ιερουσαλήμ.   Της   αρέσει   να μαγειρεύει την ισραηλινή κουζίνα – και πιο συγκεκριμένα το  Shakshuka  – όπωςλέει και η ίδια «Το Ισραήλ είναι ένας μεγάλος συνδυασμός πολιτισμού από όλο τον κόσμο και το φαγητό είναι ένα μείγμα». Έχοντας ως γνώμονα αυτό και θέλοντας να φέρει   κοντά   τους   ανθρώπους   διαφορετικών   πολιτισμών,  παρέχει   εξαιρετικές γαστρονομικές εκδηλώσεις: γεύματα, εργαστήρια, αποκλειστικές συγκεντρώσεις και γαστρονομικές   περιηγήσεις   που   αποκαλύπτουν   τα   βαθύτερα   μυστικά   του  EinKerem, της Ιερουσαλήμ. Προμηθεύεται τις πρώτες ύλες της πάντα στην περίφημη αγορά Machane Yehuda– μία από τις μεγαλύτερες αγορές  της Ιερουσαλήμ όπου αναβλύζουν μυρωδιέςαπό φρούτα & λαχανικά μέχρι και μπαχαρικά & σοκολάτες ράγκαλαχ. Περιτριγυρισμένη από ανθρώπους που διψάνε να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την κουζίνα   αυτού   του   τόπου,  γύρω   από   το   τραπέζι   της   τραπεζαρίας   της,   βάζει ασημένια τηγάνια – σερβίτσια και το ταξίδι της γεύσης ξεκινάει.         Για την Ein Mor, το φαγητό συνδυάζεται ως ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει κάποιος μία εντελώς νέα κουλτούρα ενώ ταυτόχρονα όλοι γίνονται μία οικογένεια. Παρακάτω   σας   παραθέτουμε   το   ακριβές   πρόγραμμα   της   Υφυπουργού   Τουρισμού   και   τουΠροέδρου του ΞΕΕ.Παρακαλούμε όπως καλύψετε δημοσιογραφικά τα σχετικά events και γεύματα.Τετάρτη        26/5/2021   09:00 – 09:30 DRIVE TO MAKRY GYALOS FOR CORONA TEST09:30 – 10:00 CORONA TESTS10:00 – 10:40 MAKRY GYALOS – ORINO(34 min.)10:40 -14:00 WORKSHOP FAMILY FARM VILLAGE (Cooking,eating & drinking)HOST- THEPEOPLE OF ORINO15:00 – 15:20 ORINO – SCHINOKAPSALA(16 min.)15:20 – 16:45 KAFENION RAKITASTING + MAZÄTSHOST – NIKI & NIKKOS18.30 – 22.00 DIASKARI BEACH WORKSHOP & DINNERΠέμπτη    27/5/2021   10:00 – 15:15 TOPLOU MONASTERY – PRESENTATION OF WINE AND OIL PRODUCTS? – LUNCH

Related posts

ΎΠΟΠΤΗ ΔΑΣΙΚΉ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

Βιαννίτες και Γεραπετρίτες τιμούν τους νεκρούς προπάτορες τους

admin

Οι Οικονομικές ενισχύσεις για θερμοκηπιακες καλλιέργειες της Κρητης

admin

Leave a Comment