Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Δικαιώθηκε αγρότης με κομμένο ρεύμα που κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα.

Εκδόθηκε προσωρινή διαταγή επανασύνδεσης, τουλάχιστον για το σπίτι.

Ο συγκεκριμένος αγρότης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα τόσο στην παροχή την αγροτική (πομόνα), όσο και στην οικία του. Ο ίδιος δεν είχε ρεύμα καθώς στο ΑΦΜ του (ιδιοκτήτη) υπήρχαν οφειλές για αγροτικό ρεύμα γύρω στα 1.500 με 2.000 ευρώ. Μάλιστα οι λογαριασμοί δεν ήταν καν στο ονόμά του καθώς ήταν ενοικιαστής. Το παράδοξο είναι ότι του έκοψαν το ρεύμα τόσο στην αγροτική παροχή, όσο και στο σπίτι του.

Την υπόθεση ανέλαβε οικειοθελώς το δικηγορικό γραφείο του Βασίλη Κόκκαλη, βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Την απόφαση επανασύνδεσης υποδέχθηκε με μία σκληρή δήλωσή του ο Βασίλης Κόκκαλης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν βάζει φρένο στη σωρεία διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια. Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε χαρακτηριστικά πως ευτυχώς η δικαιοσύνη κάνει ότι δεν πράττει η κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του για την δικαστική απόφαση, ο Λαρισαίος βουλευτής αναφέρει: «Δυστυχώς για την κυβέρνηση ό,τι δεν κάνει για τους ευάλωτους συμπολίτες, ευτυχώς το πράττει η δικαιοσύνη. Το θέμα της πρόσβασης στην ηλεκτροδότηση είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία και κατά συνέπεια, κατ’ εξοχήν πολιτικό. Δεν είναι νομικό, καθώς το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα. Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητούμε την αναστολή όλων των διακοπών ηλεκτροδότησης μέχρι να κριθεί η νομιμότητα της ρήτρας αναπροσαρμογής από τη δικαιοσύνη. Η δε, «ρήτρα Μητσοτάκη» θα κριθεί από τον ελληνικό λαό στις εκλογές που πλησιάζουν».

Το παράδειγμα του συγκεκριμένου αγρότη είναι ένα μόνο από τα χιλιάδες, που αναδεικνύει και το πρόβλημα. Σε μια εποχή μάλιστα που οι περισσότεροι κόπτονται για την επισιτιστική επάρκεια και την ασφάλεια, ενώ οι παραγωγοί δεν έχουν ρεύμα και νερό για τις εκμεταλλεύσεις τους.Μπίκας Αλέξανδρος

Related posts

ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ 18 ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ

admin

Τιμήθηκε στο Ηράκλειο η ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας

admin

Leave a Comment