Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ομιλία του Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνη Βαρουφάκη

Ομιλία του Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνη Βαρουφάκη

στα Χανιά και παρουσίαση υποψηφίων του νομού

Η διήμερη περιοδεία του Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνη Βαρουφάκη στην Κρήτη ξεκίνησε σήμερα, Κυριακή 14 Μαΐου, με την κεντρική ομιλία του στα Χανιά.


Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ξεκίνησε με αναφορά στο περιστατικό ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και μέλη του κόμματος σε εκλογικό περίπτερο στην Κυψέλη, λέγοντας χαρακτηριστικά: “πρέπει να παραδεχτώ ότι τα στελέχη μας μου έβαλαν τα γυαλιά. Εγώ θα του είχα δώσει το χέρι μου, αλλά οι συνοδοιπόροι στο περίπτερο, γνωρίζοντας ότι η κουστωδία του κ. Μητσοτάκη προσήγαγε μέλος του ΜέΡΑ25 -Συμμαχία για τη Ρήξη άνευ λόγου, αρνήθηκαν. Θυμόντουσαν το Πολυτεχνείο και τα ματ που προπηλάκισαν τη νεολαία μας. Δεν ξέχασαν την αστυνομοκρατία, την ταξική βία των τεσσάρων τελευταίων ετών. Και αυτή την έλλειψη πολιτισμού, θέλει ο κ. Μητσοτάκης να την κρύψει πίσω από έναν δήθεν αστικό πολιτικό πολιτισμό”.


Στη συνεχεία, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις μνημονιακές πολιτικές που έχουν υποδουλώσει τη χώρα μας. Για το Υπερταμείο, είπε συγκεκριμένα: “Ο Χίτλερ, αν έβλεπε το Υπερταμείο, όπου ανήκει όλη η κρατική περιουσία και ελέγχεται από την τρόικα, θα χτυπιόταν. Θα έλεγε “τι έστειλα τους αλεξιπτωτιστές να σκοτώνονται στην Κρήτη; Με μια τρόικα δε θα έπαιρνα απλά δάνεια κατοχής, θα τους τα έπαιρνα όλα!”. Αυτό το όνειδος το υπερασπίζονται όλα τα μνημονιακά κόμματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ”.


Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το Χρηματιστήριο Ενέργειας, λέγοντας: “Ακόμα και η Θάτσερ που εισήγαγε το Χρηματιστήριο Ενέργειας είχε βάλει ένα πλαφόν στις τιμές. Στην Ελλάδα, ο κ. Σταθάκης και ο κ. Τσίπρας, στο όνομα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, εισήγαγαν ένα καφενείο ολιγαρχών που ονόμασαν χρηματιστήριο, όπου αποφασίζονται οι υψηλότερες τιμές ενέργειας στην Ευρώπη, στον πιο πτωχευμένο λαό.”

Για τα κόκκινα δάνεια, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 στόχευσε στον λόγο του ενάντια στην υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας “Το πρόγραμμα στήριξης πρώτης κατοικίας και μικρομάγαζων είναι ένα μανιφέστο εγγύησης των κερδών των αρπακτικών ταμείων! Θα κουρέψει τα κόκκινα δάνεια (τα οποία έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να αποπληρωθούν) και εγγυάται τα μισά κέρδη στα ταμεία, χρήματα τα οποία θα δανειστεί το κράτος, θα χρεωθούμε όλοι τουλάχιστον 23 δις, για να μη χάσουν τα κέρδη τους τα αρπακτικά στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει διαπιστευτήρια. Εμείς λέμε κάτι πολύ απλό: κατάργηση του Ηρακλή, μεταφορά των κόκκινων δανείων σε δημόσια εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων που θα κρατήσουν τους ανθρώπους στα σπίτια τους, και ίδρυση μιας νέας Οργάνωσης Κοινωνικής Στέγης.”

Κλείνοντας, ο Γιάνης Βαρουφάκης τοποθετήθηκε στην γενικότερη κατάσταση της Αριστεράς στη χώρα: “Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη έχει υποχρέωση να καθαρίσει το όνομα της Αριστεράς της Ελλάδας, η οποία πρόδωσε τον κοινό αγώνα της παγκόσμιας Αριστεράς με την συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Σε αυτές τις εκλογές, βάζουμε το πρώτο λιθαράκι για τη διαμόρφωση της νέας μεγάλης, ανυπότακτης, αγωνιστικής Αριστεράς που στόχο έχει να κυβερνήσει και να εφαρμόσει τη Ρήξη που χρειάζεται ο λαός μας για να ανασάνει ξανά”.

Τέλος, παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Χανίων, καθώς και την υποψήφια του ψηφοδελτίου Επικρατείας Αλεξάνδρα Στέφη-Κασίμη:

Αθηνά Γιαννουλάκη

Μυρτώ Πασχαλίδη

Ιωάννης Πατρελάκης

Νίκος Τζάρας

Βιργινία Τσιχλάκη 

Μαίρη Ντόρις Χακίμ-Πιπεράκη

Related posts

ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ

admin

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗ

admin

Α.Πανταζής, Χόρεψε ‘’Μπάλο’’ μέσα στην θάλασσα το σύστημα πρόσβασης των ΑμεΑ στην Ιεράπετρα.

admin

Leave a Comment