Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΙΓΑ- ΣΙΓΑ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Με μικρά αλλά σταθερά βήματα ανοίγει η τουριστική σαιζόν στην ευρύτερη Ιεράπετρα, χωρίς στο μεταξύ να έχει προς το παρόν ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις κρατήσεις που έρχονται  καθημερινά  αλλά με ρυθμό που παρουσιάζει αυξομειώσεις,   καθώς επηρεάζεται άμεσα από την εικόνα που διαμορφώνει η πανδημία στις  χώρες από τις οποίες  συνήθως περιμένουμε ξένους επισκέπτες.

«Από τις 15 Μαϊου ξεκίνησαν να ανοίγουν τα πρώτα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να ανοίγουν και τα υπόλοιπα  ανάλογα με τις κρατήσεις που έχουν. Εκτιμώ ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχουν  ανοίξει όλα τα μεγάλα και τα μικρότερα ξενοδοχεία με πιθανές μια η δύο εξαιρέσεις.  

Οι κρατήσεις παρουσιάζουν στη ροή τους μια  σχετική νευρικότητα  που σχετίζεται με την πορεία της πανδημίας. Όταν έχουμε σε κάποια  Ευρωπαϊκή χώρα μείωση του αριθμού των κρουσμάτων από τον κορονοϊό , έχουμε ταυτόχρονα αύξηση των κρατήσεων, ενώ αντίθετα όταν αυξάνονται τα κρούσματα , πέφτει ο αριθμός των ανθρώπων που εκδηλώνουν την επιθυμία τους να πάνε διακοπές. Αυτό θα συνεχιστεί  πιστεύω μέχρι τα τέλη Ιουνίου και αν όλα πάνε καλά με την πορεία του εμβολιασμού στην Ευρώπη και του ελέγχου της πανδημίας γενικότερα , εκτιμώ ότι,  από τα τέλη Ιουνίου θα δούμε μια κανονική ροή κρατήσεων , που εφόσον δεν υπάρξει κάποιο άλλο απρόοπτο θα καταφέρει να φτάσει το 40-50%  της τουριστικής κίνησης του 2019. Εμείς είμαστε έτοιμοι και όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες έχουν στελεχωθεί ώστε να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας , είτε είναι Έλληνες είτε είναι ξένοι», μας είπε ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ Γιώργος Βαρδάκης.

Στο μεταξύ κι ενώ υπάρχουν κάποια μεγάλα ξενοδοχεία που έχουν ήδη φτάσει το 30-40% στις πληρότητες τους , περιμένοντας να διπλασιάσουν τις διανυκτερεύσεις τους μέσα στον Ιούνιο, υπάρχουν ξενοδοχεία που δεν έχουν ξεκινήσει τόσο καλά και κάποια μικρότερα που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον εσωτερικό αλλά και στον κοινωνικό τουρισμό που έχει ενισχυθεί σημαντικά εφέτος.

Την ίδια ώρα εκείνο που παρατηρείται στην τοπική τουριστική αγορά της Ιεράπετρας , είναι ότι όλοι οι έμπειροι αλλά και οι νεότερης ηλικίας ξενοδοχοϋπάλληλοι, έχουν προσληφθεί στα ξενοδοχεία της  ευρύτερης περιοχής, ενώ κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες  για να στελεχώσουν σωστά όλα τα τμήματα τους,  έχουν φέρει  ξενοδοχοϋπαλλήλους    από την άλλη Ελλάδα και σε κάποιες περιπτώσεις , τους έχουν ενοικιάσει άλλα μικρότερα ξενοδοχεία για να διαμένουν.

«Στην Ιεράπετρα ιδιαίτερα μετά την έναρξη λειτουργείας των νέων ξενοδοχειακών μονάδων στον Περιστερά και στο Κουτσουνάρι, όσοι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι στο χώρο του τουρισμού , θέλουν   να δουλέψουν σε κάποιο ξενοδοχείο θα βρούν εύκολα δουλειά.

Εμείς ενθαρρύνουμε τους νέους να ακολουθούν τα τουριστικά επαγγέλματα γιατί εξασφαλίζουν  μια σταθερή και και καλά αμειβόμενη εργασία.

Σε αυτούς που μας ρωτούν σχετικά απαντάμε ότι δεν έχουμε ακόμη κάνει εκλογές λόγω covid  και δεν έχουμε κάποιον να υπογράψει την τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας όπως έγινε στη Σητεία. Ακόμα όμως  και να την υπογράψουμε είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε επιχειρηματία να την εφαρμόσει η να μην τη λάβει υπόψη του.

Από όσα γνωρίζω πάντως,  οι ξενοδόχοι της Ιεράπετρας, δεν έχουν προβλήματα η διαφορές με  το προσωπικό τους» , πρόσθεσε ο κ Γιώργος Βαρδάκης , πρόεδρος Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Στα θετικά της νέας τουριστικής περιόδου εν μέσω πανδημίας, είναι και το γεγονός ότι, τις τελευταίες μέρες παρουσιάζεται ένα  ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τουριστικούς προορισμούς της ενδοχώρας, από επισκέπτες που έχουν αγαπήσει το θεματικό  εναλλακτικό τουρισμό  και πρώτα από όλους τον γαστρονομικό Τουρισμό, θέμα για το οποίο η  υφυπουργός  Τουρισμού κ Σοφία Ζαχαράκη, επισκέφτηκε προ ημερών το Λασίθι,  τιμώντας με την παρουσία της  την Ιεράπετρα και τη Σητεία και τονίζοντας ότι «σαν αρμόδια υφυπουργός του ειδικού Τουρισμού,  δηλώνω  ότι αυτή η πολυδιάστατη έννοια του Εναλλακτικού  Τουρισμού,  είναι αυτό που αισθάνεται ο κάθε επισκέπτης -φιλοξενούμενος μας, ο οποίος έρχεται στην Κρήτη και θέλει να πάει στη θάλασσα, να φάει καλά τοπικά, να γευτεί και να μυρίσει τις γνήσιες ντόπιες μυρωδιές σε ένα μικρό ορεινό χωριό της ενδοχώρας και μετά να πάει να   κάνει το μπάνιο του στην πιο κοντινή παραλία. Αυτή είναι η Κρήτη. Είναι αυτό που αρέσει στους επισκέπτες μας».

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για άλλη μια φορά ο Α. Πανταζής

admin

6ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιο

admin

Επίσκεψη του σπουδαίου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Βασίλη Χατζηπαναγή στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

admin

Leave a Comment