Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΡΥΠΑΙΝΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένα σημεία περιμετρικά της Ιεράπετρας και της Νέας Ανατολής, όπου έχουν δημιουργηθεί μικρές χωματερές, από φθαρμένα πλαστικά , φυτικά υπολείμματα και σκουπίδια θερμοκηπίων, ο Δήμος Ιεράπετρας, φαίνεται αποφασισμένος να επιβάλει πρόστιμα σε εκείνους που συνεχίζουν με ανεύθυνο τρόπο να πετούν στους δρόμους ότι δεν τους χρειάζεται πιά.

Οι καταγγελίες των ίδιων των αγροτών , που «ξεχείλισαν το ποτήρι» της υπομονής και της ανοχής  της αντιδημάρχου καθαριότητας και περιβάλλοντος κ Μαρίας Ρουμελιωτάκη, περιέγραφαν χθές δυο μικρές χωματερές με τεράστιους όγκους κυρίως πλαστικών θερμοκηπίων, που είχε σχηματίσει η ανευθυνότητα ορισμένων  απροσάρμοστων παραγωγών, στη Νέα Ανατολή κοντά στο Δημοτικό σχολείο και στην περίμετρο δυτικά της Ιεράπετρας, στην είσοδο του παλιού πυρηνελαιουργείου «Μίνως».

Και στα δυο αυτά σημεία που δεν είναι τα μόνα στην περιφέρεια της Ιεράπετρας, ελλοχεύει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ η περιβαλλοντική επιβάρυνση και άσχημη εικόνα που αντικρύζουν οι διερχόμενοι Έλληνες και ξένοι , δεν παραπέμπει σε κάποια πολιτισμένη χώρα.

«Εμείς έχουμε από το Δήμο Ιεράπετρας , ενημερώσει όλους τους αγρότες και  γενικότερα τους δημότες μας, ότι η διαχείριση και η μεταφορά των φυτικών υπολειμμάτων και των φθαρμένων πλαστικών κάλυψης η των πλαστικών της απολύμανσης, είναι ευθύνη των ίδιων των αγροτών. Εκείνοι πρέπει να μεταφέρουν στους  ιδιωτικούς ανοικτούς χώρους συγκέντρωσης όλα αυτά τα υλικά για να προωθούνται στην ανακύκλωση.

Αν δεν μπορούν οι ίδιοι να τα μεταφέρουν, μπορούν να καλούν τους ιδιώτες εργολάβους που γνωρίζουν ποιοι είναι, για να τα παραλαμβάνουν με τα ειδικά οχήματα που διαθέτουν, πληρώνοντας τους  ένα μικρό αντίτιμο» μας είπε η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

«Για τελευταία φορά, εμείς αύριο το πρωί θα πάμε με τα δικά μας δημοτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα, να πάρουμε όλα αυτά που έχουν μαζευτεί στις δυο μικρές χωματερές  που αποτελούν  άμεσο κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς. Αυτό όμως δεν θα επαναληφθεί.

Θα ξεκινήσουμε άμεσα καθημερινούς ελέγχους σε όλη της αγροτική περιφέρεια της Ιεράπετρας, με τους δυο δημοτικούς αστυνομικούς που διαθέτουμε πλέον, και  στους παραβάτες θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα, πράγμα το οποίο έχουμε κάνει και στο παρελθόν», πρόσθεσε η αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντος κ Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Στη μεγάλη αυτοσχέδια χωματερή της Νέας Ανατολής, είχε υπάρξει καταγγελία εις βάρους Αλβανού επιχειρηματία -αγρότη, που πήγε πρώτος και πέταξε τα πλαστικά του θερμοκηπίου του  στην άκρη του δρόμου κοντά στο Δημοτικό σχολείο, με αποτέλεσμα να τον εντοπίσει η Δημοτική Αστυνομία και να του επιβληθεί αυστηρό πρόστιμο, το οποίο του μειώθηκε στο μισό, επειδή κατάλαβε το λάθος του και πήγε την επομένη και καθάρισε το χώρο,  μεταφέροντας στο χώρο ανακύκλωσης στο Καπίστρι  ότι είχε πετάξει ο ίδιος αλλά και άλλοι που κακώς τον μιμήθηκαν.

Μια μέρα αργότερα όμως βρέθηκαν και άλλοι ανεύθυνοι που συνέχισαν να εναποθέτουν τα πλαστικά των θερμοκηπίων τους στον ίδιο χώρο για να δημιουργηθεί μέσα σε λίγες μέρες μια τεράστια πρόχειρη χωματερή, που τώρα καλείται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου να διαχειριστεί, χωρίς να είναι δική της η ευθύνη.

Related posts

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΥΣΗ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

admin

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

admin

Κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα έως τις 29 Μαρτίου – Επίσημη ανακοίνωση

admin

Leave a Comment