Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΆΣΗ ΤΟΥ  3ου  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΌ ΚΑΘΑΡΙΣΜΌ ΑΚΤΏΝ 2019

Το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί συνεχή προσπάθεια και συνέπεια, έστειλαν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας, οι οποίοι, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, καθάρισαν ένα μέρος της ακτής στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων της σχολικής τους μονάδας. Σκοπός αυτής της δράσης ήταν η προβολή και η ενίσχυση της έννοιας του εθελοντισμού, η προσφορά έμπρακτης βοήθειας στη διατήρηση της καθαριότητας και της ομορφιάς της ακτής, η ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και κατ’ επέκταση της τοπικής κοινωνίας, καθώς και η περαιτέρω ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης.

Με σύμμαχό τους τον καλό καιρό και το δροσερό αεράκι της θάλασσας, παιδιά και εκπαιδευτικοί, συνέλεξαν από την ακτή όλα τα απορρίμματα, περνώντας το δικό τους οικολογικό μήνυμα : Να έρθει μια μέρα που δεν θα χρειάζονται οι ακτές μας καθαρισμό, γιατί οι άνθρωποι θα έχουν μάθει να σέβονται το περιβάλλον και να μην το ρυπαίνουν ασυλλόγιστα. Ενέργειες σαν τη σημερινή, καταδεικνύουν την ανάγκη για ενεργό συμμετοχή των μικρών μας μαθητών και μαθητριών σε σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό της προστασίας των θαλάσσιων περιοχών, καθώς εκείνοι αποτελούν τους αυριανούς μας ενεργούς  πολίτες!

 

Τέλος, ο Διευθυντής, κύριος Μπαρμπεράκης Εμμανουήλ και το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου, ευχαριστούν τον Δήμο Ιεράπετρας και ειδικότερα το Τμήμα Καθαριότητας, για την προσφορά και την προμήθειά του σε είδη καθαριότητας (γάντια για τους μαθητές και σακούλες απορριμμάτων), σε αυτήν την δραστηριότητα.

Related posts

Προβληματισμός στον εμπορικό κλάδο της Ιεράπετρα λόγω της περιορισμένης αγοραστικής δραστηριότητας

admin

Υπερτασική καρδιοπάθεια η αιτία του αιφνίδιου θανάτου του 52χρονου στην Ιεράπετρα

admin

11 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Leave a Comment