Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση ΚΕΘΕΑ Αριάδνη 17-4

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες Τετάρτη 17 Απριλιου στο Αμφιθέατρο του 2ου Γυμνάσιου Ιεράπετρας η ενημερωτική εκδήλωση για τον εθισμό στο διαδίκτυο. 
Η έννοια του εθισμού δεν περιορίζεται στο διαδίκτυο, αλλά αφορά και στις ποικίλες παιχνίδο-μηχανές (PlayStation, Xbox κλπ), στα κινητά, στα ταμπλετ κλπ. 
Ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Φιλοκτήτης Τζαράκης, αφού καλωσόρισε τους ειδικούς του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, την κ. Μαριλένα Χατζάκη, κοινωνική λειτουργό και τον κ. Γιώργο Τροικιλη, υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού ΚΕΘΕΑ Λασιθίου, τους ευχαρίστησε για την εκδήλωση, αλλά και για τη Σχολή Γονέων που οργάνωσαν στο σχολείο με θέμα τις εξαρτήσεις. Ευχαρίστησε, επίσης το Σύλλογο Γονέων για τη βοήθεια στην διοργάνωση και την καθηγήτρια μας κ. Στέλλα Πιθαρούλιου για τη συνδρομή της. 

Έγινε, επίσης, αναφορά και συζήτηση για την ανάγκη στέγασης της δομής του ΚΕΘΕΑ στην πόλη της Ιεράπετρας, καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη πρόληψης και αντιμετώπισης των κάθε λογής εξαρτήσεων. Χαρακτηριστικά για την εξάρτηση στα ηλεκτρονικά μέσα και το διαδίκτυο ο κ.Τζαράκης ανέφερε ότι δεν είναι σπάνιο μαθητές του σχολείου να ξενυχτουν, παίζοντας ή συζητώντας online με αποτέλεσμα να μην έρχονται τις πρώτες ώρες, να δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν και να πέφτει η σχολική τους απόδοση. Καθημερινά, είπε, οι καθηγητές αναγκάζονται να κρατούν στο γραφείο κινητά των παιδιών, ενώ δεν επιτρέπεται εξαρχής να τα φέρνουν στο σχολείο. 

Στις παρουσιάσεις τους και οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν στα συμπτώματα που συνιστούν εθισμό στο διαδίκτυο, παρόμοια με κάθε είδους εξάρτηση. 

Επέμειναν ότι δεν αποτελεί απόλυτη ένδειξη η ποσότητα του χρόνου που ξοδεύουν τα παιδιά στις συσκευές, αλλά περισσότερο ο βαθμός που η χρήση επηρεάζει τη ζωή τους. Οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν αλλαγές στην συμπεριφορά των παιδιων, όπως νευρικότητα, αποξένωση από φίλους, απόσυρση από αγαπημένες τους ασχολίες και αθλήματα. Επίσης σε κάθε περίπτωση και για την πρόληψη όλων των εξαρτήσεων θα πρέπει να αντιλαμβανομαστε τη σημασία που έχει το παράδειγμα μας, η διαρκής και ειλικρινής επικοινωνία με τα παιδιά μας και η ύπαρξη ποιοτικού χρόνου μαζί τους στην καθημερινότητα μας.

Ακολουθησε ζωηρή συζήτηση, με πολλές ερωτήσεις από τη μεριά των γονιών. 

Ο Σύλλογος Γονέων ευχαριστεί θερμά το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, το προσωπικό και τους εθελοντές που υλοποίησαν τις δράσεις αυτές στο σχολείο μας, αλλά και τους καθηγητες που βοήθησαν. 

Και φυσικά ευχαριστούμε όλους τους γονείς που ήρθαν, καθώς και τους μαθητές του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας που έδωσαν επίσης το παρόν. 

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον Γιάννη Λαμπράκη και την ομάδα του διαφημιστικου του γραφείου “fritzy art”, για την χορηγία της αφίσας της εκδήλωσης. 

Related posts

Έτοιμοι οι παραγωγοί λαϊκών αγορών για την απεργία της Τετάρτης

admin

Βρέθηκε σορός στα Χανιά – Υποψίες ότι ανήκει στην αγνοουμένη Αμερικανίδα βιολόγο

admin

Brexit: συζήτηση στο ΕΚ για τις τελευταίες εξελίξεις με τον Jean-Claude Juncker

admin

Leave a Comment