Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

 ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το Σάββατο 22 Ιουλίου 2023 στην κλιματιζόμενη  αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, στις 6 το απόγευμα , θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του  Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ενώ συνεχώς φεύγουν οι ειδικευμένοι ιατροί για άλλα Νοσοκομεία, και οι κλινικές υπολειτουργούν.

 Στην Γενική Συνέλευση θα κατατεθεί ο απολογισμός δράσης, η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και στη  συνέχεια μέχρι τις 10:00 μ.μ. θα γίνει η ψηφοφορία  για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής  Επιτροπής.

«Ο λαός μας, με τους μακροχρόνιους αγώνες του και το μεγάλο, μαχητικό παλλαϊκό συλλαλητήριο της 2 Φεβρουαρίου, διατράνωσε την αποφασιστικότητα του στη διεκδίκηση ενός Νοσοκομείου, πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου και αντίστοιχου με τις ανάγκες της Νοτιοανατολικής Κρήτης, όπως συνταγματικά και σύμφωνα με τους κανόνες της ισοπολιτείας δικαιούται. Το οφείλουμε στους προγόνους μας, που με κόπο, στέρηση και αυτοθυσία, το θεμελίωσαν και το ανέστησαν. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας.

Αυτή την παρακαταθήκη υποχρεούται να διαφυλάξει ο Σύλλογος μας. Γι’ αυτό καλούμε όλο τον κόσμο να προσέλθει στη Γενική Συνέλευση και να λάβει μέρος στην εκλογική διαδικασία. Η συμμετοχή όλων μας, σημαίνει δύναμη στον αγώνα της δίκαιης διεκδίκησης μας»,  αναφέρει στο κάλεσμα του ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος για το Δ.Σ. , πρόεδρος του συλλόγου κ Αντρέας Μαμαντόπουλος.

Ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, προεκλογικά  έκρινε θετικά την έστω και προσωρινή υποστήριξη της Παθολογικής Κλινικής με στρατιωτικούς ιατρούς , που όμως ήταν μόνο για λίγες μέρες.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη στην προσπάθεια να έρθουν νέοι γιατροί στα υποστελεχωμένα  τμήματα και τις κλινικές.  Αντίθετα έχουμε κι άλλες αποχωρήσεις ιατρών . Ενδεικτικά από το ΤΕΠ έχουν φύγει τον τελευταίο καιρό πέντε γενικοί ιατροί κι έχουν μείνει μόνο τέσσερις. Η δε παθολογική κλινική συνεχίζει να εφημερεύει μόνο το μισό μήνα  Η άγονη και με απαράδεκτο τρόπο προκήρυξη θέσεων, και με δεδομένη την αγανάκτηση του λαού της Ιεράπετρας στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 2ας Φεβρουαρίου, ανάγκασε τους κυβερνώντες  να ψάξουν κάποιες προεκολογικού χαρακτήρα προσωρινές λύσεις.

«Ο Σύλλογος μας παραμένει σταθερός στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του λαού της Ιεράπετρας. Ζητούμε ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο νοσοκομείο, αυτοδιοίκητο, σύγχρονο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της περιοχής ευθύνης του. Ζητούμε το αυτονόητο δικαίωμα στην υγεία. 

Επισκεφθήκαμε παλαιότερα  το Υπουργείο και την Υ.Π.Ε Κρήτης τονίζοντας τις σοβαρές επιπτώσεις από τον τρόπο αντιμετώπισης των υγειονομικών προβλημάτων της Νοτιοανατολικής Κρήτης. Τονίσαμε την αναγκαιότητα του Νοσοκομείου, καταθέτοντας εμπεριστατωμένο φάκελο. Αμφιβάλλουμε αν κανείς μπήκε στον κόπο να τον μελετήσει. Προτείναμε λύσεις αλλά και πάλι δεν θέλησαν να μας ακούσουν.  Τώρα ζητάμε να συναντηθούμε με το νέο υπουργό Υγείας κ Μιχάλη Χρυσοχοίδη  , για να του μεταφέρουμε έναν πλήρως τεκμηριωμένο ογκώδη φάκελο με τα αιτήματα μας.

Γνωρίζουμε ότι  η Κυβέρνηση παραμένει καθηλωμένη στην επιλογή παραχώρησης μεγάλου ζωτικού χώρου του ΕΣΥ στους ιδιώτες επενδυτές. Ο νέος νόμο Πλεύρη – Γκάγκα για το ΕΣΥ, οδηγεί τον δημόσιο χαρακτήρα του σε μαρασμό ιδιαίτερα στην επαρχία. Τις θέσεις μας για τον νέο αυτό νόμο τις εκθέσαμε με την δημόσια ανακοίνωση μας στις 7 Δεκεμβρίου αμέσως μετά την ψήφιση του. Δικαιωνόμαστε κάθε μέρα, αλλά οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις προς τους επενδυτές φαίνεται να είναι ισχυρότερες. 

Ζητήσαμε την ένταξη μας στις Α1 προβληματικές και νησιωτικές περιοχές για να δοθούν κίνητρα προσέλευσης νέων γιατρών. Μας απάντησαν ψευδώς και μέσα σε ένα 24ωρο ότι δεν εγκρίνεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ζητήσαμε την μη ταυτόχρονη με άλλα Νοσοκομεία προκήρυξη θέσεων αλλά μας είπαν ότι οι προκηρύξεις πρέπει να είναι για όλη την επικράτεια, ωσάν  να ήθελαν να μας πουν ότι όταν υπάρχει φωτιά  στην Εύβοια οι πυροσβέστες πρέπει να ρίχνουν ταυτόχρονα νερό σε όλη την Ελλάδα. Τους ζητήσαμε την ταυτόχρονη προκήρυξη περισσότερων θέσεων ανά ειδικότητα για συμπληρωθούν οι απαιτούμενες θέσεις χωρίς να αποθαρρύνονται οι γιατροί από το βάρος έργου, εφημεριών και ευθύνης αλλά δεν εισακουστήκαμε, με τα γνωστά αποτελέσματα των άγονων προκηρύξεων. Ζητήσαμε το αυτοδιοίκητο του Νοσοκομείου αφού αποδεδειγμένα η ενιαία διοίκηση λειτούργησε καταστροφικά για το Νοσοκομείο μας αλλά πάλι δεν εισακουστήκαμε. 

Είναι λοιπόν σαφείς οι προθέσεις τους απέναντι μας. Επιβεβαιώνουν καθημερινά τον απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων μας» μας είπε ο κ Μαμαντόπουλος.   

                      ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Άμεση πρόσληψη των 12 γιατρών που απαιτούνται σήμερα για την στοιχειώδη λειτουργία του Νοσοκομείου. 

Άμεση ένταξη του Νοσοκομείου στη ζώνη Α1 για προσέλκυση και στελέχωση του από μόνιμους και όχι επικουρικούς γιατρούς.

Τροποποίηση του Οργανισμού ώστε να καλύπτονται  οι  ανάγκες υγείας  της περιοχής.

Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας πρέπει άμεσα να αποκτήσει δική του Διοίκηση.

Προς το παρόν και μέχρι την υλοποίηση των πιο πάνω, συμμετοχή της Ιεράπετρας στην Ενιαία Διοίκηση.

Ζητούμε την Ανατροπή του Αισθήματος Εγκατάλειψης  των πολιτών

Αν επιθυμούν λύση, στα πλαίσια ενός νέου υγειονομικού χάρτη, που τόσο πολύ τον θεωρούν απαραίτητο, στοχοποιώντας συνέχεια το Νοσοκομείο μας, έχουμε πρόταση, τεκμηριωμένη σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα παγκόσμια δεδομένα δημόσιας υγειονομικής πολιτικής, κοστολογημένη και με έτοιμα σχέδια. Ας μας καλέσει ο νέος υπουργός υγείας για έναν έντιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Συγκινημένη η γιαγιά Εργίνα που μπήκε στο ανακαινισμένο σπιτικό της

admin

Εγκληματική ομάδα πούλησε και στην Κρήτη μέσω διαδικτύου ανύπαρκτα οχήματα!

admin

Αύξηση της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων και αφρικανικής σκόνης από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη 23 Μαΐου

admin

Leave a Comment