Image default
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Συννεφιές, μπουρίνια και θερμοκρασίες έως 27 βαθμούς την Κυριακή

 

Σχεδόν 27.000 κεραυνούς κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ».

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις εκδηλώθηκαν και εξακολουθούν να εκδηλώνονται από το πρωί της Παρασκευής σε πολλές περιοχές. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών που έχει στη διάθεσή του το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφονται στην Ιθάκη με 86 χιλιοστά και στην Ξάνθη με 83 χιλιοστά.

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Στον χάρτη του meteo παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής έως και τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, και οι περιοχές όπου περιμένουμε τις εντονότερες βροχοπτώσεις

Καλοκαίρι μές τον Οκτώβρη με 38 βαθμούς στην Κρήτη

Eντυπωσιακή ήταν η θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας και του Νοτίου Αιγαίου τις μεσημεριανές ώρες.

Στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου η θερμοκρασία παρουσίασε σημαντική πτώση, ενώ στο Νότιο Αιγαίο οι νοτιάδες διατήρησαν τις θερμοκρασίες σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Ιδιαίτερα μάλιστα στη Βόρεια Κρήτη οι νότιοι άνεμοι έδρασαν ως καταβάτες εκτοξεύοντας τη μέγιστη θερμοκρασία στα Χανιά στους 37,6 βαθμούς Κελσίου.

Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Αττική: Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένα σπίτια, κλειστά σχολεία και κατολισθήσεις

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Το μέτωπο έφερε καταιγίδες και λασποβροχές

To μέτωπο των τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων επηρέασε από νωρίς σήμερα το πρωί, τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.
Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, με συνέπεια να εμφανιστεί το φαινόμενο των λασποβροχών.

Μετά τη διέλευση του μετώπου, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αντίθετα πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται στη Βόρεια Κρήτη.

Ο χάρτης του meteo δείχνει τις αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

Προβλήματα και ζημιές από την κακοκαιρία

Στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής έντονη χαλαζόπτωση, η οποία διήρκεσε για λίγα λεπτά.
Χαλάζι έπεσε και στο Μαρούσι, την Αγ. Παρασκευή, το Κουκάκι και το Παγκράτι, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν στα δρομολόγια του προαστιακού μετά από πτώση δέντρου που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο ύψος της Λεύκας. Η κυκλοφορία του Προαστιακού αποκαταστάθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε μεγάλα προβλήματα σε Ιθάκη και Κεφαλονιά, όπου τα σχολεία σήμερα έμειναν κλειστά.Στην Κεφαλονιά πλημμύρισε από νερό και λάσπες το χωριό της Αγίας Ευφημίας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες. Οι τόνοι βροχής που έπληξαν την περιοχή, πλημμύρισαν τους δρόμους της τοπικής κοινότητας, με αποτέλεσμα οι λάσπες να μπουν σε σπίτια και μαγαζιά της περιοχής και να δημιουργήσουν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.Για να αποφορτιστούν οι δρόμοι του χωριού, από τον όγκο λάσπης, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και του Δήμου Σάμης, έσπασαν το στηθαίο της παραλιακής για να τρέξει η λάσπη στη θάλασσα.

Στη Θεσσαλία, τεράστιες καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες σε χωριά του κάμπου, των δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, από ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα. Στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, οι καταστροφές από τις καταιγίδες εντοπίζονται σε καταπτώσεις βράχων.

Προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση και στον νομό Ιωαννίνων, από χθες βράδυ. Από θαύμα γλίτωσε 80χρονος, που απεγκλωβίστηκε από συγχωριανούς του, καθώς κατέρρευσε το οδόστρωμα στον Κάτω Ζάλογγο, τη στιγμή που βρισκόταν στο σημείο της κατολίσθησης με το αυτοκίνητό του. Το οδόστρωμα στον Κάτω Ζάλογγο κατέρρευσε μέσα στον οικισμό και ο ηλικιωμένος που είχε «τύχη βουνό», απεγκλωβίστηκε από τους συγχωριανούς του.Παράλληλα καταγράφηκαν  κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων και ποτάμια με φερτά υλικά σε πολλά σημεία, από τα Τζουμέρκα έως την Κόνιτσα.

Ο καιρός του Σαββάτου 6/10/2019

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε το Σάββατο βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα σχετικά βελτιωμένος καιρός, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.Οι άνεμοι στα βορεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Σαρωνικό έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Από αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα πρόσκαιρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Κυριακής 7/10/2019

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα σημειωθούν
σποραδικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related posts

ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

admin

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 12/02/2021 | ΕΡΤ

admin

ΛΗΨΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

admin

Leave a Comment