Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΥΚΑΣ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη», αφού ενημερώθηκε για το επεισόδιο που δημιούργησε το πρωί της Πέμπτης γονέας πρώην εκπαιδευτικός(θεολόγος), εις βάρος του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Καλαμαύκας, ο οποίος δεν επέτρεψε την είσοδο σε  μαθητή που δεν είχε κάνει το απαραίτητο self test  και δε  φορούσε μάσκα, εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον διευθυντή του σχολείου καταδικάζοντας την επίθεση του γονέα κατά του εκπαιδευτικού.

« Καταδικάζουμε την επίθεση του  γονέα σε βάρος  του εκπαιδευτικού.  Τα περιστατικά προπηλακισμών εκπαιδευτικών, που έφτασαν μέχρι να δεχθούν  μηνύσεις και απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο  στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν τα θεσπισμένα από την πολιτεία μέτρα προστασίας  ενάντια στη διάδοση της πανδημίας, είναι δείγμα μιας κοινωνίας βυθισμένης στον  φανατισμό.

 Ευτυχώς είναι λιγοστές και θλιβερές οι εξαιρέσεις των γονέων που θεωρούν  ηρωική πράξη να εκτονώσουν την όποια αγανάκτησή τους, επιτιθέμενοι στους συνήθεις  ‘’σάκους του μποξ’’, που φταίνε για τα πάντα: τους εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί της χώρας μας, έχουν δείξει υπευθυνότητα και επαγγελματισμό και λειτουργούν τα σχολεία σε  πολύ δύσκολες συνθήκες. Αποτελεί, πραγματικά, ντροπή να απειλούνται και να υβρίζονται  επειδή απλά κάνουν τη δουλειά τους», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας κ Γιάννης Πασπαράκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αήθη φραστική επίθεση, τον προπηλακισμό και τις απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας από γονέα κατά του Προϊσταμένου του Δημοτικού Σχολείου Καλαμαύκας Ιεράπετρας.

«Ο εκπαιδευτικός έκανε το «έγκλημα», να εφαρμόσει πιστά το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και να απαγορεύσει την είσοδο στο σχολείο σε μαθητή που δεν φορούσε  μάσκα και δεν είχε υποβληθεί στον απαιτούμενο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει την πλήρη και ολόθερμη συμπαράστασή του στον  εκπαιδευτικό που εκτελώντας άψογα το εκπαιδευτικό του λειτούργημα αντιμετώπισε την  επίθεση με νηφαλιότητα και σύνεση προστατεύοντας τους υπόλοιπους μαθητές και  μαθήτριες αλλά και τον εαυτό του από τα χειρότερα.

Καλούμε τους γονείς να καταδικάσουν αυτές τις ακραίες συμπεριφορές. Να μη  διστάζουν να επικοινωνούν με τους εκπαιδευτικούς και να συζητάνε μαζί οτιδήποτε σχετικό με τη φοίτηση των παιδιών τους. Με καλή διάθεση και ειλικρινή διάλογο μπορούν  να λυθούν παρεξηγήσεις και προβλήματα.

Καλούμε τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, άμεσα, να στηρίξει ηθικά και νομικά τους εκτεθειμένους σε  επιθέσεις  εκπαιδευτικούς και να αναλάβει πρωτοβουλίες, στα πλαίσια της νομιμότητας,  για την αποκατάσταση του κύρους και της ηθικής βλάβης την οποία εκείνοι υπέστησαν.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, να πάψει να  είναι απαθής θεατής και να προστατέψει έμπρακτα και αποτελεσματικά τους  εκπαιδευτικούς λαμβάνοντας μέτρα ουσίας. Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να  αφεθούν ήσυχοι και απερίσπαστοι να επιτελέσουν το έργο τους», καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» την οποία υπογράφουν ο κ Γιάννης Πασπαράκης(πρόεδρος) και η κ Σταυρούλα Δατσέρη (γραμματέας) .

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΠΕΜΕΝ: 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 23 Φεβρουαρίου

admin

Oμιλία Υπουργού

admin

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΕΤΡΑΚΗ

admin

Leave a Comment