Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΜΟΙΡΑΣΕ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

Το πλάνο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού  των λιμενικών και άλλων υποδομών της Χερσονήσου, του Αγίου Νικολάου, της Ιεράπετρας   της Σητείας και του Μακρύ Γιαλού παρουσίασε στην περιοδεία του με στελέχη του υπουργείου του, ο υπουργός Ναυτιλιας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτακης.  Ανακοίνωσε αρχικά  την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμού του λιμένα Χερσονήσου, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. 
Το πλάνο προβλέπει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στον λιμένα Χερσονήσου, μιας περιοχής που θεωρείται από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, το οποίο προβλέπει παρεμβάσεις σε υποδομές που θα το καθιστούν όχι μόνο λειτουργικό, αλλά θα αναδεικνύουν σημαντικά τμήματα του, όπως ο Ρωμαϊκός Μόλος.
Οι παρεμβάσεις αυτές, όχι μόνο ενισχύουν τις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες, αλλά δημιουργούν και νέες αυξάνοντας σημαντικά τις θέσεις απασχόλησης.Στη συνέχεια, στο Επιμελητήριο Λασιθίου, ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Λιμένα Αγίου Νικολάου, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ. 
“Τα τελευταία δύο χρόνια σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μία πολιτική με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες. Το Υπουργείο Ναυτιλίας αποκτά για πρώτη φορά αναπτυξιακή πολιτική στους τομείς εκείνους όπου η χώρα μας, η νησιωτική Ελλάδα, έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Έχουμε εξασφαλίσει πόρους πάνω από 1 δισ. Ευρώ, δίνουμε λύσεις σε δύο πολύ καίρια ζητήματα που αφορούν και τον Άγιο Νικόλαο. Την αναβάθμιση των Λιμενικών Υποδομών. Αναφερόμαστε σήμερα στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου και βέβαια, τις επαρκείς και ποιοτικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου θα το ενισχύσει. Θα το κάνει πιο λειτουργικό, πιο ασφαλές και για περεταίρω επαρκείς ακτοπλοϊκές συνδέσεις αλλά φυσικά, θα διευκολύνει και τον τομέα της Κρουαζιέρας”, δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτακης.
Στη σύσκεψη  που ακολούθησε  το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δήμο Ιεράπετρας, παρουσιάστηκε το συνολικό πρόγραμμα παρεμβάσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνολικού ύψους 2,9 εκατ. Ευρώ, για Λιμενικές Υποδομές και κρίσιμα έργα ύδρευσης.
“Με το Δήμο της Ιεράπετρας τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε εξαιρετική συνεργασία, όπως βεβαίως και με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. 
Προϊόν αυτής της συνεργασίας είναι η χρηματοδότηση συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών είτε που έχουν να κάνουν σχέση με την  ύδρευση,  είτε με την εξομοίωση της χερσαίας ζώνης της πόλης της  Ιεράπετρας. Ένα εμβληματικό έργο, το οποία σε συνδυασμό και με τον ύφαλο κυματοθραύστη που προωθεί η Δημοτική Αρχή αλλά και την χρηματοδότηση που θα αναλάβει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, θα αλλάξει κυριολεκτικά η εικόνα της πόλεως της Ιεράπετρας.
Στον Μακρύ Γιαλό, σε συνεργασία πάλι με την Δημοτική Αρχή,  το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα χρηματοδοτήσει μέσω διασφαλισμένων πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης την ολοκληρωμένη παρέμβαση συνολικής αναβάθμισης του λιμένος. Ένα έργο που ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία θα βρει επιτέλους την λύση του”, πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλιας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτακης. ” Με τον κ Πλακιωτακη συζητήσαμε για τα μικρά και μεγάλα  έργα καθώς και για τις μελέτες που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με κυριότερα εκείνα που αφορούν τις λιμενικες υποδομές, το μεγάλο έργο της ύδρευσης της Ιεράπετρας και της αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου, που θα αλλάξει και θα βελτιώσει την εικόνα της. Εχουμε μια καλή σχέση με το Υπουργείο Ναυτιλίας και τον κ Πλακιωτακη, που προσπαθεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας σχετικά με τη χρηματοδότηση μελετών και έργων, που αφορούν το παραλιακό μέτωπο της πόλης, τα λιμενικά έργα όλου του Δήμου καθώς και τα μεγάλα έργα της ύδρευσης που έχουμε δρομολογήσει” δηλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζακης, επισημαινοντας ότι μέσα στο 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και θα έχουν δημοπρατηθεί όσα έργα έχουν ωριμάσει εφόσον θα έχει νικηθεί και η γραφειοκρατία. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Στην Ιεράπετρα ο Γιάννης Πλακιωτακης συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους των αγροτών και των αλιεων οι οποίοι του έθεσαν τα αιτήματα τους. “Ζητήθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  Γιάννη Πλακιωτακη να  εισάγει και άλλους κωδικούς στο μεταφορικό ισοδυναμο. Να μεταφέρει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την αγωνία των αγροτών για τις  τεράστιες αυξησεις στο αγροτικό ρεύμα, στα μέταλλα, στα ξύλα, στα πλαστικά, στα λιπάσματα, στα φυτοπροστατευτικα, στα είδη συσκευασίας και στα μεταφορικά, που δυσκολεύουν την βιωσιμότητα των αγροτικών επιχειρήσεων. Ζητήθηκε να εξασφαλιστουν  άμεσες οικονομικές ενισχύσεις για να στηριχτεί η αγροτική παραγωγή, να ξανατεθεί το θέμα των κορωνοενισχυσεων στα κηπευτικα και στο λάδι και να ενταχθούν στον κατάλογο των προϊόντων που δικαιούνται συνδεδεμένες ενισχύσεις και τα κηπευτικα της Κρήτης. Προτάθηκε επίσης στον κ Πλακιωτακη να μας κλείσει ένα ραντεβού με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να συζητηθούν όλα αυτά αιτήματα με τον ίδιο τον κ Λιβανο”, μας είπε ο αντιδήμαρχος Αγροτικών  Νεκτάριος  Παπαδάκης. 

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΑ ΛΥΓΙΑΣ

admin

Πενήντα θέσεις εργασίας στο Δήμο Ιεράπετρας.

admin

Τομάτα Kabrera: Παραγωγή Α’ κατηγορίας με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά

admin

Leave a Comment