Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΟΚΔΕ: 10 XΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – Ο Παύλος Φύσσας ζει

Αγώνας διαρκείας ενάντια σε Φτώχεια και Καταστολή

Όλοι στις διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα – Δευτέρα 18/9:

Αθήνα: Μνημείο Π. Φύσσα, Κερατσίνι, 5:30μμ

Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 6μμ

Ιωάννινα: Περιφέρεια, 6μμ

Πάτρα: Πλ. Γεωργιου, 6μμ

10 χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Π. Φύσσα (18 Σεπτέμβρη 2013) από τάγμα εφόδου της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), με τη συνενοχή της ΕΛΑΣ, που παρακολουθούσε αμέτοχη. Δρώντας συστηματικά, με θρασύδειλες και δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές, η ΧΑ επεδίωκε να αναβαθμιστεί σε βασική δύναμη κρούσης ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας που είχαν ξεσπάσει ορμητικά μέσα στην μνημονιακή χρεωκοπία του ελληνικού καπιταλισμού. Οι αστικές δυνάμεις καλοέβλεπαν με τέτοια συνύπαρξη με μια «σοβαρή ΧΑ».

To σχέδιο τσακίστηκε από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αμέσως μετά τη δολοφονία, ξέσπασαν μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν, παρά την καταστολή. Γέννησαν ένα αντιφασιστικό κίνημα, που απομόνωσε και έπληξε τους ναζί, υποχρέωσε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να συλλάβει σχεδόν όλη την ηγεσία της ΧΑ και να την πάει σε δίκη. Ύστερα από αρκετά εμπόδια (με ευθύνη των επόμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), επιβλήθηκε μια ιστορική καταδίκη (7 Οκτώβρη 2020), με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και νέους στον δρόμο να αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ, τις αύρες και τα χημικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Αντιδραστικά μορφώματα όπως η ΧΑ ξερνιόνται από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Ο ελληνικός καπιταλισμός, σε διαρκές καθεστώς χρεωκοπίας, γεννά και θρέφει αυτές τις συμμορίες ή «μεταμφιέσεις» τους. Η αστική δικαιοσύνη, όλοι οι σάπιοι «θεσμοί» υπερασπίζονται μόνο τις ταξικές δημοκρατίες των πλουσίων, όπως δείχνει και σε όλη την Ευρώπη η άνοδος ακροδεξιών και φασιστών. Καμία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, κανένα νομοσχέδιο, κανένα ψευτο-προοδευτικό «δημοκρατικό τόξο» δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πραγματικά τον ακροδεξιό και φασιστικό κίνδυνο. 3 μέλη της ΧΑ έχουν αποφυλακιστεί, από το Πρωτοδικείο επιτράπηκε η υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, ενώ τα γελοία αλλά αντιδραστικά κοινοβουλευτικά κομματίδια συμπληρώνουν το «έργο» της ΝΔ.

Η «δημοκρατία» τους είναι ένας διαρκής ταξικός πόλεμος. Η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει την ουσία της χρυσαυγίτικης, ακροδεξιάς ατζέντας, όλο και πιο σκληρά όσο η κρίση θεριεύει ξανά. Με διαρκή θωράκιση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, των ΜΑΤ και δικαστηρίων. Ταΐζοντας μια ισχνή, ζάπλουτη ελίτ για να παρασιτεί πάνω στην κοινωνία. Καταδικάζοντας εργαζόμενους, φτωχούς, σωματεία, αγωνιστές. Μας μετατρέπουν σε σύγχρονους δούλους με αντεργατικά εκτρώματα όπως του Χατζηδάκη και του Άδωνι, ποινικοποιούν το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό. Ξεπούλησαν και διέλυσαν κάθε δημόσια υπηρεσία και υποδομή. Μας μετατρέπουν σε αμερικανονατοϊκή βάση, στοιχιζόμενη στα αιματοβαμμένα σχέδια και τους πολέμους των δυτικών ιμπεριαλιστών.

Η ΕΛΑΣ κάνει πλάτη στις ρατσιστικές και νεοναζιστικές δολοφονίες (όπως στη Ν. Φιλαδέλφεια και στον Περισσό), την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ δολοφονεί μαζικά πρόσφυγες, όπως στην Πύλο. Η πολιτική τους καταστρέφει και δολοφονεί, αφήνοντας τον λαό και το περιβάλλον στο έλεος των πυρκαγιών, των πλημμυρών, της διάλυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας, της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας των καπιταλιστών, της επαναφοράς των αιματηρών «πλεονασμάτων». Όχι μόνο θέλουν να συνεχίσουν το φαγοπότι σε Δήμους και Περιφέρειες –που ευθύνεται για την απουσία κάθε σοβαρού έργου προστασίας–, αλλά ετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερες ενισχύσεις για το κεφάλαιο, ακόμα πιο άγριες περικοπές και νέους φόρους για τον λαό.

Οι μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες της τάξης μας είναι αυτοί που μπορούν να σταματήσουν την κοινωνική αποσύνθεση, να σπάσουν το αδιέξοδο. Με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, μπορούμε να ξηλώσουμε οριστικά τις ακροδεξιές και φασιστικές συμμορίες. Να οργανώσουμε τη μαζική αυτοάμυνα στην κρατική καταστολή, στο δόγμα «Νόμος και Τάξη». Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής μέσα από αγώνες. Να παλέψουμε για μια πραγματική εναλλακτική λύση, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, πόλεμο, φασισμό, ρατσισμό, περιβαλλοντική καταστροφή – με επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων, μια κοινωνία Σοσιαλιστική.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

  • Στο δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία
  • Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, για ένα ταξικό Πρόγραμμα Σωτηρίας

Related posts

O Δήμος Ιεράπετρας στους 28 πρώτους Δήμους που ενεργοποιούν πρωτοποριακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες

admin

Σε ρυθμούς τηλεκπαίδευσης τα σχολεία – Πώς θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά

admin

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ 18 ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΑΛΚΟΟΛ

admin

Leave a Comment