Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το δρόμο Γούρνες – Χερσόνησος

Πολλά κεράσματα περίμεναν τον Έλληνα πρωθυπουργό

Δεύτερος σταθμός για τον Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιεί περιοδεία στο νομό Ηρακλείου, δε θα μπορούσε να ήταν άλλος από το δρόμο Γούρνες – Χερσόνησος ο οποίος είχε δοθεί στην κυκλοφορία πριν από λίγο καιρό παρουσία Χρήστου Σπίρτζη.

Τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρέθηκε στο νέο οδικό τμήμα του ΒΟΑΚ, το οποίο εγκαινίασε.

Ενώ εξ αρχής είχε πολύ καλή διάθεση, αφού δεν παρέλειψε να κάνει χιούμορ με τον «άθλιο» υπουργό που ολοκλήρωσε το έργο Ηράκλειο – Μεσαρά και φυσικά να συνομιλήσει με μικρούς και μεγάλους που βρίσκονταν στις… στάσεις του πρωθυπουργού για να τον γνωρίσουν. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας απόλαυσε όλα τα κρητικά εδέσματα που του προσέφεραν.

«Προκαλεί απορία, πώς ένα έργο 16 χιλιομέτρων είχε βαλτώσει» 

Στο οδικό έργο Ηράκλειο-Μεσαρά βρέθηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας επιθεώρηση στις εργασίες που εκτελούνται, ενόψει της ολοκλήρωσης του έργου, ενός από αυτά που «είχαν βαλτώσει στη χώρα», όπως χαρακτηριστικά, είπε. «Προκαλεί απορία, πώς ένα έργο 16 χιλιομέτρων είχε βαλτώσει τόσα χρόνια και εμείς με ένα “ μαγικό” τρόπο καταφέραμε να ξεβαλτώσουμε» είπε ο κ. Τσίπρας που ενημερώθηκε για το έργο από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη που τον συνοδεύει.

«Ο ΒΟΑΚ αποτελεί όραμα δεκαετιών», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τα εγκαίνια του οδικού τμήματος Χερσόνησος-Γούβες, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι η Κρήτη έχει πληρώσει στους δρόμους μεγάλο φόρο αίματος και οι Κρητικοί δικαιούνται ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο.

«Δεν θα υπάρχουν διόδια»

Αναλυτικά, «ο ΒΟΑΚ αποτελεί όραμα δεκαετιών. Μιλάμε -εξήγησε ο πρωθυπουργός- για δυο κομμάτια που έχουν δημοπρατηθεί και τα έργα είναι σε εξέλιξη, όσον αφορά το Καστέλι Κισσάμου-Χερσόνησος και το Χερσόνησος-Νεάπολη (το ένα με σύμβαση παραχώρησης και το άλλο με ΣΔΙΤ). Στο δρόμο αυτό, είναι σημαντικό, ότι δεν θα υπάρχουν διόδια για τους κατοίκους της Κρήτης, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα από Νεάπολη έως Άγιο Νικόλαο, επίσης έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Είχαμε μαλιστα βάλει ένα στοίχημα ότι θα ξεκινήσει πριν το Μάιο και ξεκίνησε», επεσήμανε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρωθυπουργός που συνέδεσε την αναγκαιότητα του έργου, με τη δημιουργία και του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου, στο Καστέλι.

«Ο ΒΟΑΚ και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο»

«Το μεγάλο όραμα, είναι να προχωρήσει ο ΒΟΑΚ και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, διότι μετά και από το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, η Κρήτη αναβαθμίζεται. Ήδη στο υπάρχον αεροδρόμιο κάθε χρόνο έχουμε πάνω από 8 εκατ. επιβάτες. Με το νέο αεροδρόμιο που θα είναι πιο σύγχρονο και θα προσγειώνονται μεγαλύτερα αεροσκάφη, οι αφίξεις θα πολλαπλασιαστούν. Άρα η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ σε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, ένα όραμα δεκαετιών, δρομολογείται σιγά σιγά και πιστεύουμε ότι στην επόμενη πενταετία, θα μπορούμε να μιλάμε για ένα έργο πνοής για την Κρήτη, τους Κρητικούς αλλά και τους επισκέπτες, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κρήτη είναι ατμομηχανή της τουριστικής μας ανάπτυξης», σημείωσε με έμφαση ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός κατά την ενημέρωσή του για το έργο από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αναπτυξης Κρήτης Φώτη Καζάση, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα περίπου εννέα χιλιόμετρα που υπολείπονταν, με τον επιβλέποντα Γιώργο Αγαπάκη να εξηγεί στον πρωθυπουργό ότι ένα από τα προβλήματα που προέκυψαν και καθυστέρησαν τις εργασίες, σχετίζονταν με την Αρχαιολογία και τα ευρήματα, που απαιτούσαν επιπλέον διαδικασίες, προκειμένου το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα αποκάλυψε ότι θα βρεθεί εκ νέου στο Ηράκλειο, πριν από τις ευρωεκλογές, διευκρινίζοντας ότι θα έχει την ευκαιρία να δει το έργο ολοκληρωμένο.

Πάντως ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, να τον ενημερώσει για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η πολύχρονη καθυστέρηση. Ο κ. Αρναουτάκης επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας για αποκέντρωση, εξηγώντας ότι «εάν για το έργο, είχε αρμοδιότητα η Περιφέρεια, αυτό θα είχε ολοκληρωθεί, πριν χρειαστεί να βαλτώσει επί χρόνια, μέχρι το 2016 που ξεκίνησαν πάλι οι εργασίες».

Ο κ. Τσίπρας πάντως, επισήμανε ότι τα αναπτυξιακά έργα που έχει άμεση ανάγκη η Κρήτη «επιβάλλεται να μην εμφανίζουν τέτοιες καθυστερήσεις», δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ΒΟΑΚ, ένα έργο για το οποίο ανέφερε ότι είναι ζωτικής σημασίας για το νησί και την ανάπτυξή του.

Τον πρωθυπουργό, στην περιοδεία του, εκτός από τον Χρ. Σπίρτζη, συνοδεύει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Σπύρος Δανέλης, Μιχάλης Σπουρδαλάκης και Θεόδωρος Δουλουμπέκης, αλλά και τοπικά στελέχη του κόμματος στο Ηράκλειο.

Οι εργασίες για την κατασκευή του δρόμου, στο τμήμα από την Αγία Βαρβάρα έως τον Απομαρμά που ξεκίνησαν το 2016, βαδίζουν προς την ολοκλήρωσή τους και η παράδοση του δρόμου είναι θέμα ημερών, γεγονός που έρχεται να ικανοποιήσει ένα αίτημα χρόνων της περιοχής, που σχετίζεται όχι μόνο με την μείωση του χρόνου μετακίνησης από τη Μεσαρά στο Ηράκλειο, αλλά κυρίως σε ότι αφορά την αυξημένη οδική ασφάλεια που θα παρέχει.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός στη συνέχεια βρέθηκε στο ολοκληρωμένο πλέον φράγμα Αποσελέμη, ενώ μετά ακολουθεί ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων και θα μιλήσει μάλιστα σε εκδήλωση στο Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» στο Χουδέτσι… Εκδήλωση όπου θα είναι παρόντες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Ρος Ντέιλι, Σπύρος Δανέλλης και Θεόδωρος Δουλουμπέκης.

Αρμοδιότητες για τα έργα ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα ο Περιφερειάρχης

Την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων από την κεντρική διοίκηση-υπουργείων στην Περιφέρεια ώστε να γίνονται έγκαιρα τα έργα χωρίς καθυστερήσεις, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην διάρκεια επιθεώρησης σήμερα του εκτελούμενου οδικού έργου προς Μεσαρά, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, Βουλευτών, στελεχών του ΟΑΚ, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, κ.α.

Συγκεκριμένα ο Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε «κ. Πρωθυπουργέ ένα επιτακτικό, πάγιο αίτημα είναι οι αρμοδιότητες. Αν η Περιφέρεια διαχρονικά είχε αρμοδιότητες, μικρά και μεγάλα έργα θα είχαν προχωρήσει, θα είχαν ολοκληρωθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης, για να προσθέσει ότι, δεν νοείται να εκτελούνται από τα υπουργεία σε περιφερειακό επίπεδο μικρά έργα και με λίγα χρήματα αντί να έχει την αρμοδιότητα αλλά και την ευθύνη για αυτά η Περιφέρεια.

Ο Πρωθυπουργός μετά την επιθεώρηση του έργου Ηράκλειο-Μεσαρά, πήγε στο τμήμα του ΒΟΑΚ Γούρνες -Χερσόνησος που έχει δοθεί στην κυκλοφορία και ακολούθως επισκέφθηκε το διυλιστήριο και το φράγμα Αποσελέμη, παρόντων των υπουργών Χρήστου Σπίρτζη, Παύλου Πολάκη, των βουλευτών Βαρδάκη, Ηγουμενίδη, Μιχελογιαννάκη, Δανέλλη, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού του Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, του προεδρείου -διοίκησης ΟΑΚ, κ.α.

Related posts

ΔΕΔΔΗΕ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

admin

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ‘ΕΝΩΣΗ’

admin

Leave a Comment