Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΣΕ ΣΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Δίνει σε κυκλοφορία τη γέφυρα Χαμεζίου και ανακοινώνει τη δημοπράτηση της προσαγωγού του Μύρτου.

——————————————

Παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη θα δοθεί στην κυκλοφορία η πολύπαθη γέφυρα Χαμεζίου την Παρασκευή  στις 11.30 το πρωί, έπειτα από μια σύντομη τελετή που διοργανώνεται  παρουσία των τοπικών Αρχών.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Σητείας το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να δοθεί η γέφυρα Χαμεζίου στην κυκλοφορία, παρουσία του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη, του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΚ ΑΕ Φώτη Καζάση και πλήθος άλλων παραγόντων και κόσμου.

Στη συνέχεια  το κυβερνητικό κλιμάκιο μέσω Σητείας -Μακρύ Γιαλού, θα μεταβεί στην Ιεράπετρα και κατόπιν στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Η γέφυρα του Χαμεζίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία από τον Χρήστο Σπίρτζη , ωστόσο οι Σητειακοί, με παράπονο λένε, ότι και εκείνος έκανε 2 χρόνια να δημοπρατήσει το τμήμα που είχε απομείνει για να ολοκληρωθεί το έργο.

Ο ίδιος ο  υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε προηγούμενη επίσκεψη του στην Κρήτη αναφέρθηκε στην γέφυρα Χαμεζίου, λέγοντας ότι είναι μια ιστορική γέφυρα για τις κατασκευές της Ευρώπης.

«Θα γράψουμε βιβλίο. Το έργο αυτό είναι πραγματικά για το βιβλίο Γκίνες. Μια γέφυρα να έχει κατασκευαστεί  εδώ και 15 χρόνια κατά το ήμισυ, να έχει πρόβλημα με δύο ή τρεις εργολαβίες και να ολοκληρώνεται τώρα μετά από πολύ μεγάλη ταλαιπωρία των κρητικών» είχε διευκρινίσει ο Χρήστος  Σπίρτζης, αναφερόμενος στο σύγχρονο  κρητικό γιοφύρι της… Άρτας.

Μετά από 15 χρόνια αναμονής η Γέφυρα Χαμεζίου ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στην κυκλοφορία των πολιτών, έχοντας καταγραφεί στην ιστορία ως ένα από τα πιο προβληματικά  δημόσια έργα , όπου έχασε τη ζωή του ένας τεχνίτης και ενεπλάκησαν τρεις τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες, μέχρι να καταφέρουν να ολοκληρώσουν το έργο.

Είναι μια γέφυρα 850 περίπου μέτρων η οποία συντομεύει τη διαδρομή Ηράκλειο -Σητεία κατά 15 περίπου λεπτά της ώρας, λόγω του ότι,  ο παλιός δρόμος ήταν πολύ στενός και είχε πάρα πολλές και επικίνδυνες στροφές.

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ Η ΠΡΟΣΑΓΩΓΟΣ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΜΥΡΤΟΥ

Ο υπουργός υποδομών μετά το Χαμέζι θα φτάσει γύρω στις 2.30 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας , όπου θα συναντηθεί αρχικά  με τον δήμαρχο Θεοδόση Καλαντζάκη, ενώ στη συνέχεια στην αίθουσα του  Δημοτικού Συμβουλίου, θα ανακοινώσει τη δημοπράτηση της προσαγωγού διώρυγας του Μύρτου, η  οποία θα εμπλουτίζει με αρδευτικό νερό τον ταμιευτήρα του Φράγματος Μπραμιανών.

«Αυτό το μεγάλης σημασίας για την αγροτική Ιεράπετρα έργο, ξεκίνησε από το 2007 να διεκδικεί χρηματοδοτήσεις . Το 2010 , όταν ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μιχάλης Καρχιμάκης, εξασφάλισε την έγκριση  από το ΕΣΠΑ 17 εκατομμύρια ευρώ για τη μελέτη και κατασκευή του αγωγού που θα έχει διάμετρο ένα μέτρο και θα φέρνει τριπλάσιες ποσότητες νερού από τους Μύθους  στον ταμιευτήρα.

Από τα 17 εκατομμύρια έχει εκταμιευτεί το ένα εκατομμύριο για να γίνει η μελέτη  του έργου και έχουν μείνει τα 16 εκατομμύρια για να ολοκληρωθεί  η κατασκευή του αγωγού.

Η δημοπράτηση καθυστέρησε γιατί δεν είχαν προχωρήσει οι απαραίτητες  νομικές διαδικασίες των απαλλοτριώσεων, οι οποίες έχουν τώρα ολοκληρωθεί.

Άρα ο υπουργός Υποδομών θα μας ανακοινώσει ότι, άνοιξε ο δρόμος επιτέλους , για να γίνει με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό η δημοπράτηση του έργου, το οποίο αν είχε  ήδη κατασκευαστεί, με τις βροχές που έκαμε φέτος , ο ταμιευτήρας μας θα είχε γεμίσει τρείς φορές», σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ Μανόλης Παπαδάκης(γεωπόνος).

Related posts

Για την 25η Νοέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών

admin

Πολιτική Προστασία για επιδείνωση του καιρού

admin

Καλαντζάκης: «Στόχος μας η κατασκευή νέου σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει τηναρχαιολογική συλλογή του Δήμου της Ιεράπετρας»

admin

Leave a Comment