Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΠΑΡΕΚΑΜΨΕ  ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Οργισμένοι και άπραγοι γύρισαν στην πόλη της Ιεράπετρας μετά τις 12 το μεσημέρι οι  Ιεραπετρίτες διαδηλωτές που έκαναν μπλόκο κλείνοντας το δρόμο στο ύψος του κόμβου της Παχιάς Άμμου , ώστε να υποχρεώσουν το αυτοκίνητο που μετέφερε τον υπουργό Υγείας κ  Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να σταματήσει για να του ζητήσουν να επισκεφτεί και το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας,  προκειμένου να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει.

Οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον  κ Μιχάλη Χρυσοχοίδη επέλεξαν να παρακάμψουν το μπλόκο των περισσοτέρων από  100 περίπου  διαδηλωτών  της Ιεράπετρας, ακολουθώντας το δρόμο προς τη Βασιλική και επιστρέφοντας ανατολικά  , για να συνεχίσουν μέσω Καβουσίου προς τη Σητεία. Εκείνη την ώρα οι διαδηλωτές είχαν σταματήσει   στο μπλόκο δυο υπηρεσιακά αυτοκίνητα της  7ης ΥΠΕ Κρήτης  και συζητήσουν σε υψηλούς τόνους με τον διοικητή  της κ Νεκτάριο Παπαβασιλείου από τον οποίο ζητούσαν να οδηγήσει τον κ Χρυσοχοίδη στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ώστε να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει . Ο κ Νεκτάριος Παπαβασιλείου τους απάντησε ότι η σύσκεψη με όλους τους φορείς της υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης του Ν Λασιθίου θα γίνει στη Σητεία, καλώντας να πάρουν μέρος σε αυτήν για να εκθέσουν τις απόψεις τους.

«Ήρθαμε στην Παχιά Άμμο να κάνουμε τη διαμαρτυρία μας,  να δηλώσουμε ξανά  την παρουσία μας,  αφού δεν έχουμε εισακουστεί μέχρι τώρα. Δεν είναι δυνατόν το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας να δέχεται τέτοια απαξίωση,  και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες να μένουν στο περιθώριο. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους στο Υπουργείο ότι είμαστε εδώ και προσφέρουμε υπηρεσίες πρώτης γραμμής. Αυτό θέλουμε και αυτό απαιτούμε. Έχουμε στείλει έγγραφο στον  κ Χρυσοχοίδη και ζητούμε συνάντηση μαζί του. Πριν δυο εβδομάδες είμασταν στην Αθήνα  και δεν καταφέραμε να  δούμε τον ίδιο παρά μόνον τον διευθυντή του γραφείου του. Έχουμε καταθέσει κάποια έγγραφα , είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο , αλλά βλέπουμε ότι αυτό δε φτάνει. Στόχος της διαδήλωσης μας σήμερα ήταν να του ζητήσουμε να έρθει στο Νοσοκομείο μας για να ιδεί τι πραγματικά γίνεται εκεί ,  γιατί παίρνει πληροφορίες από άλλες πηγές που δε θέλουν το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας να παραμείνει ανοικτό. Εμείς θα  το κρατήσουμε ανοικτό  και απαιτούμε πρώτης γραμμής υπηρεσίες υγείας, ώστε να γίνει ένα σοβαρό , αξιοπρεπές και δυνατό Νοσοκομείο, μας είπε ο κ Δημήτρης Βλασάκης , πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

«Είχαμε από την ημέρα που ανάλαβε τα καθήκοντα του ο κ Χρυσοχοίδης το αίσθημα της περιφρόνησης , γιατί ενώ του ζητούσαμε να μας δεχτεί στην Αθήνα , δεν πήραμε ποτέ καμία απάντηση. Πέρασε σήμερα από δίπλα μας , από την Παχιά Άμμο και δεν  θα ήταν δύσκολο να ακούσει και εμάς . Αυτό που έκανε ήταν περιφρόνηση και η περιφρόνηση βγάζει θυμό. Δεν γίνεται να είναι από τη μια μεριά όλη η Ελλάδα και από την άλλη μεριά μόνη της η Ιεράπετρα. Δεν γίνεται να περιφρονείται και να στοχοποιείται  το Νοσοκομείο μας, εδώ και τόσα χρόνια. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πιστεύουμε ότι έχει άλλες απόψεις ο νέος υπουργός Υγείας…φτάνει να μας ακούσει.  Αν βασιστεί στους μπλέ φακέλους που παρέλαβε από τους προκατόχους του Πλεύρη και Γκάγκα, τότε ο δρόμος για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας είναι κακός. Αν δουλέψει σωστά το Νοσοκομείο μας θα είναι καλό για τη μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιοχή του Ν. Λασιθίου , αλλά θα είναι καλό και για τα υπόλοιπα Νοσοκομεία που θα αποσυμφορηθούν και θα σταματήσει αυτός ο υδροκεφαλισμός. Αν δεν λυθούν  πρώτα τα προβλήματα της περιφέρειας , τα προβλήματα του κέντρου δεν θα λυθούν ποτέ», μας είπε ο κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Οργισμένη μετά  την παράκαμψη του μπλόκου της Παχιάς Άμμου από τον κ Μιχάλη Χρυσοχοίδη, η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία κ Μαρία Κοτσιφάκη μας δήλωσε ότι, «είμαι οργισμένη και θα πρέπει όλος ο  λαός να βγάλει αυτή την οργή για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα Νοσοκομεία και γενικότερα στο ΕΣΥ. Αυτή η οργή και η αγανάκτηση όλων μας θα πρέπει να γίνει αγώνας. Θα πρέπει να παλέψουμε με νύχια και με δόντια, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε  και να κρατήσουμε ανοικτά  τα Νοσοκομεία μας, γιατί  και τα τέσσερα του Νομού  τα έχει ανάγκη το Λασίθι. Όχι έτσι όπως τα καταντήσανε, αλλά αναβαθμισμένα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό , με υποδομές  που να προσφέρουν υπηρεσίες δημόσιας υγείας για όλο το λαό . Αυτός είναι ο αγώνας μας. Δε θα κάνουμε πίσω. Είναι ντροπή τους αυτή η συμπεριφορά , να ξεφεύγουν από παράδρομους. Να βγούν να αντιμετωπίσουν το λαό. Να εισπράξουν  αυτά που λέει και να κάνουν αυτά που έχουν υποχρέωση απέναντι στο λαό», κατέληξε η κ Μαρία Κοτσιφάκη.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Τις πρώτες ντομάτες στην Αθήνα τις έφεραν οι Καπουτσίνοι

admin

Τηλεδιάσκεψη estiasi grecce με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών.

admin

Έκτακτη ενίσχυση έως 15.000 ευρώ στους αγρότες λόγω πολέμου

admin

Leave a Comment