Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΝΙΚΟΣ ΤΑΧΙΑΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Στην Ανατολική Κρήτη συνεχίστηκε η διήμερη περιοδεία   του υφυπουργού Υποδομών  και Μεταφορών κ Νίκου Ταχιάου, μετά  τις επισκέψεις στα εργοτάξια του ΒΟΑΚ και του αεροδρομίου Καστελλίου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ Νίκος Ταχιάος  επισκέφτηκε το εργοτάξιο του έργου της κατασκευής της νέας προσαγωγού διώρυγας του Μύρτου στα αντλιοστάσια της Σαρακήνας στους Μύθους και στη συνέχεια επισκέφτηκε τον ταμιευτήρα του Φράγματος Μπραμιανών συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών   και τη διοίκηση του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας.

Η επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ Νίκου Ταχιάου, ήρθε να  καθησυχάσει τη Διοίκηση του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας , που αγωνιούσε και ανησυχούσε αφενός μέν για τη συνέχιση του έργου της κατασκευής της νέας προσαγωγού διώρυγας του Μύρτου , που έχει σταματήσει  αφού έχουν τοποθετηθεί τα 9 πρώτα από τα 27  χιλιόμετρα του πανάκριβου αγωγού -διαμέτρου ενός μέτρου από ελατό χυτοσίδηρο-, δεδομένου ότι δεν είχε δοθεί εγγράφως από το υπουργείο  η αναμενόμενη παράταση στον ανάδοχο του έργου και αφετέρου για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ανάδειξης μειοδότη  μετά τη δημοπράτηση των συμπληρωματικών έργων του φράγματος Μπραμιανών προϋπολογισμού 53 εκατ. ευρώ που θα φτάσουν με τις απαλλοτριώσεις γύρω στα75- 80 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης  και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2025.

«Υποδεχτήκαμε στην Ιεράπετρα τον υφυπουργό Υποδομών κ Νίκο Ταχιάο που μας ενημέρωσε ότι τα συμπληρωματικά έργα έχει εντολή να συνεχιστούν  κι έτσι διαλύθηκαν οι αμφιβολίες και οι φόβοι που είχαμε στον οργανισμό. Μας είπε  επίσης ότι ο εργολάβος που κατασκευάζει τη νέα προσαγωγό διώρυγα του Μύρτου θα συνεχίσει κανονικά το έργο. Νομίζω ότι με αυτές τις υποσχέσεις εμείς είμαστε ικανοποιημένοι. Έχει αναδειχθεί ανάδοχος για τα συμπληρωματικά έργα του φράγματος Μπραμιανών και θα του ανατεθεί το έργο σύντομα. Είναι ο ίδιος που κατασκευάζει την προσαγωγό του Μύρτου. Πιστεύω ότι μέχρι τέλους του χρόνου να ξεκινήσουν τα  συμπληρωματικά έργα .

Ο κ Ταχιάος μας έδωσε επίσης τα εύσημα γιατί είμαστε ο πρώτος ΤΟΕΒ της Ελλάδας σε αποτελεσματικότητα και σε αυτάρκεια», μας είπε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ Μανόλης Παπαδάκης.

Ο υφυπουργός Υποδομών κ Νίκος Ταχιάος δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε από τα εγγειοβελτιωτικά  έργα στην Ιεράπετρα αλλά ήταν πολύ λακωνικός στις δεσμεύσεις του. «Είδα μια από τις σημαντικότερες  δημόσιες επενδύσεις που έχουν γίνει στην Κρήτη. Είναι πολύ σημαντικό να επενδύσεις σε έναν τόπο όπως την Ιεράπετρα , σε έργα που θα βοηθήσουν την αγροτική παραγωγή, τον πρωτογενή τομέα,  που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της περιοχής. Αξίζει να δώσουμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΤΟΕΒ που διαχειρίζονται τα αρδευτικά έργα , γιατί αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Δεν μπορώ να μιλήσω δημόσια για θέματα που αφορούν τη σύμβαση του έργου της προσαγωγού διώρυγας του Μύρτου, δεσμεύτηκα όμως ότι τα συμπληρωματικά έργα του φράγματος Μπραμιανών  είναι προτεραιότητα μας. Η διασφάλιση των πόρων και η κατακύρωση του διαγωνισμού είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.  Τα έργα που αφορούν στις χρηματοδοτήσεις από το ταμείο ανάκαμψης θα προλάβουμε να τα ολοκληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2025.

Θα κάνουμε ότι πρέπει και ότι απαιτείται ώστε και το έργο της προσαγωγού διώρυγας του Μύρτου να συνεχιστεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει εκεί που είναι σήμερα. Θα τρέξουμε τις διαδικασίες ώστε να μην μας προλάβει η περίοδος ξηρασίας που έρχεται», μας είπε ο υφυπουργός Υποδομών  κ Νίκος Ταχιάος , απαντώντας στις πιεστικές ερωτήσεις μας, ώστε να πάρουμε πιο καθαρές δεσμεύσεις σε θέματα που αφορούν το αναπτυξιακό μέλλον της αγροτικής Ιεράπετρας.

Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε μετά τις δεσμεύσεις του κ Ταχιάου και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, και υποψήφιος δήμαρχος Ιεράπετρας κ Γιάννης Γουλιδάκης.

«Είναι αρκετά ικανοποιητική η παρουσία του υφυπουργού Υποδομών κ Νίκου Ταχιάου. Στην Ιεράπετρα. Υπήρχαν και υπάρχουν σχετικές επιφυλάξεις για την εξέλιξη των έργων, όμως γνωρίζοντας από την περιφέρεια Κρήτης ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εντάξει και τα συμπληρωματικά έργα , η επίσκεψη του ίδιου του κ Ταχιάου , επιβεβαιώνει τις αρχικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης να τα προχωρήσει . Θα τα παρακολουθούμε ασφαλώς  αν και έχουμε κάποιες επιφυλάξεις για τα χρονοδιαγράμματα . Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος και πιστεύω ότι στους αμέσως επόμενους μήνες, θα δούμε δείγματα γραφής και θα μπούν σε τροχιά υλοποίησης και τα υπόλοιπα τμήματα της προσαγωγού του Μύρτου αλλά και τα συνοδά έργα του φράγματος  των Μπραμιανών  που τόσα χρόνια περιμένουμε. Για πολλές δεκαετίες υπήρχε απραξία και αδράνεια. Η  κινητικότητα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια,  δίνει το έναυσμα για αισιοδοξία  σε όλους μας , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εφησυχάζουμε», μας είπε μεταξύ άλλων ο κ Γιάννης Γουλιδάκης.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης την Κυριακή 27 Μαρτίου για τα 77 χρόνια από τα αιματηρά γεγονότα της 24ης Μαρτίου του 1945

admin

«Ιχνηλατήθηκε» το κρούσμα της Καρπάθου: Μεταδόθηκε από επισκέπτη στο νησί

admin

Να μην χαθεί το Μουσικό Σχολείο στο Καβούσι

admin

Leave a Comment