Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΙΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά και τα συγχαρητήρια που έδωσε στο Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του την περασμένη Πέμπτη στην Ιεράπετρα, γνωρίζοντας τους αγώνες που έχουν δοθεί από την αρχή της μνημονιακής περιόδου, ώστε η κοινωνία των πολιτών της Ιεράπετρας  να μπορέσει να κρατήσει τελικά το Νοσοκομείο της ανοικτό.

«Το μήνυμα που βγαίνει από τους γιατρούς , από τους νοσηλευτές από την τοπική αυτοδιοίκηση και τον δήμαρχο Ιεράπετρας, από την κοινωνία των πολιτών αυτού του Δήμου που θέλω να τους  συγχαρώ γιατί δεν το έχω ξανα συναντήσει αυτό με το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου είναι η κοινωνία  που συσπειρώνεται για να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας και μοχλός διεκδίκησης και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας. Εμείς θέλουμε την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αυτό είναι ένα από τα μηνύματα που θέλουμε να περάσουμε», είπε στην αποστροφή του λόγου του ο Αλέξης Τσίπρας,  συζητώντας με τους εμπλεκόμενους φορείς στον κλάδο της Υγείας στο προαύλιο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Το παρόν τους δήλωσαν σχεδόν όλα τα μέλη του  νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κατά την επίσκεψη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  Αλέξη Τσίπρα στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ενώ ιδιαίτερα θερμή ήταν και προσωπική συνάντηση του  προέδρου του συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αντρέα Μαμαντόπουλου, με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Η τοποθέτηση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου ήταν ξεκάθαρη, εκφράζοντας την αγωνία για την επιστημονική  υποστελέχωση του Νοσοκομείου, ενώ οι παρεμβάσεις της προέδρου των εργαζομένων και  του Δημάρχου Ιεράπετρας κάλυψαν με πλήρη επάρκεια όλες τις θέσεις και  τα αιτήματα του χώρου.

Μετά από την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στα θέματα που έβαλαν οι φορείς του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων ενώ του επιδόθηκε και μια επιστολή στην οποία αναφέρονται τα εξής:«Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής ΑντιπολίτευσηςΩς Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, χαιρετίζουμε την επίσκεψη σας στο  Νοσοκομείο μας και την θεωρούμε ως εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη σωστή παροχή  υγειονομικών υπηρεσιών αλλά και ως κοινωνό της αγωνίας μας για την επιβίωση και την ανάπτυξη της περιοχής μας. 

Θα μπορούσαμε με στατιστικές, αριθμούς και επιχειρήματα να επεξηγούμε τη σημαντικότητα του Νοσοκομείου μας στην περιοχή. Το έχουμε κάνει αρκετές φορές, ενημερώσαμε τον κύριο Πολάκη και τον κύριο Ξανθό κατά τις εδώ επισκέψεις τους και δεν θα αναλώσουμε τον πολύτιμο χρόνο σας με επαναλήψεις παρά μόνο ότι είμαστε στη  διάθεση σας για λεπτομερέστερες επεξηγήσεις.

Αυτό που είναι σημαντικό τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε και ζητούμε τη  συμβολή σας, είναι η επιστημονική υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας. Πέρα από τον  ακρωτηριασμό του Οργανισμού που με μεθοδικότητα επιβλήθηκε, τραγικά και δυσάρεστα  γεγονότα όπως και αδόκιμες αποφάσεις της Ενιαίας Διοίκησης των Νοσοκομείων του Νομού,  οδηγούν  στο ουσιαστικό κλείσιμο του Νοσοκομείου μας αφού κάθε δευτεροβάθμιο κομμάτι της προσφοράς του, καταργείται. 

Έχουμε ξαναζήσει αυτό το σενάριο, όπου οι κρατούντες, με προοδευτική υποστελέχωση προσπαθούν να υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο μας και τελικά να νομίζουν ότι ανώδυνα και  με μεθοδικότητα θα το απαλείψουν ως Νοσοκομείο από τον υγειονομικό χάρτη.

Εμείς, ως εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών της Νοτιοανατολικής Κρήτης, ενημερώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι «πλανώνται πλάνην οικτράν». Είμαστε σε  εγρήγορση και ετοιμότητα για κάθε απαιτούμενο αγώνα.  Ζούμε για άλλη μια φορά την απαξίωση ως ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας. Γι’ αυτό σας  καλούμε, με ότι μέσον και δύναμη διαθέτετε, να φροντίσετε υπό την μορφή του  κατεπείγοντος την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου μας με γιατρούς ειδικοτήτων που  απαιτούνται. Είμαστε σίγουροι πως ο Σύλλογος Εργαζομένων θα κάνει τις σωστές  υποδείξεις. Εμείς γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή χωλαίνει η Παθολογική, η Καρδιολογική  και η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική όπως και το Ακτινολογικό και Αναισθησιολογικό  μας Τμήμα. Το Νοσοκομείο μας  κάτω από αυτές τις συνθήκες παύει να προσφέρει με ασφάλεια τις υπηρεσίες του. Παύει να ελκυστικό για προσέλευση νέων γιατρών, ενώ  αντίθετα, ακόμα και οι με αυτοθυσία υπηρετούντες προσβλέπουν στην μετακίνηση τους σε άλλα ασφαλέστερα Νοσοκομεία.

Με την πεποίθηση ότι θα εισακουστεί η αγωνία του λαού της ευρύτερης περιοχής μαςΣας ευχαριστούμε και σας καλωσορίζουμε», καταλήγει η επιστολή στου Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας που δόθηκε στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα από τον κ Ανδρέα Μαμαντόπουλο

       ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΥΛΙΔΑΚΗ

 Στο μεταξύ γόνιμη υπήρξε και  η συνάντηση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας με τον  Αντιπεριφερειάρχη  Λασιθίου Γιάννη Γουλιδάκη  που πραγματοποιήθηκε την περασμένη  Δευτέρα.   

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης  Γουλιδάκης,  τόνισε τη «μεγάλη σημασία της στελέχωσης όλων  των Νοσοκομείων του Νομού και κατέθεσε τη διαφωνία της Περιφέρειας με κάθε τοποθέτηση περί συγχωνεύσεων ή υποβάθμισης υγειονομικών δομών.. Τούτο  αποδεικνύεται έμπρακτα από την Περιφέρεια με την οικονομική  ενίσχυση όλων των Νοσοκομειακών Μονάδων του νησιού με   ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που για την Ιεράπετρα αντιστοιχεί μετά από αίτημα μας,  στο ποσό των 140.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα η Περιφέρεια  ανέλαβε το μισθολογικό κόστος του έκτακτου προσωπικού Covid που  ανέρχεται στο ποσό 60.000.000 ευρώ για όλο το νησί».

Την αγωνία  του Σ.Φ.Ν.Ι. για την μεθοδευμένη προσπάθεια προοδευτικής  υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας και την επείγουσα ανάγκη  επιστημονικής στελέχωσης, την αντιλαμβάνεται  απόλυτα ο κ. Γουλιδάκης, με τον οποίο μετά από διαλογική συζήτηση ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου κατέληξε  σε μέτρα και  ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν.

 Πρόταση υπήρξε  επίσης να  πραγματοποιηθεί στην Ιεράπετρα σύσκεψη των τοπικών φορέων και  των οργάνων του Νοσοκομείου με τον υπεύθυνο για θέματα υγείας  Αντιπεριφερειάρχη κ. Βαμβακά, ενώ ο κ. Γουλιδάκης,  τόνισε,  την μεγάλη  αναγκαιότητα  τεκμηριωμένης μελέτης για τον σχεδιασμό της παροχής  υγειονομικών υπηρεσιών σε Πρωτοβάθμιο, Δευτεροβάθμιο και  Τριτοβάθμιο επίπεδο σε όλο τον Νομό. Τη σύσκεψη αυτή αναλαμβάνει  να συγκαλέσει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Εξαγωγές  Νωπών Οπωροκηπευτικών 7.10.2022        

admin

Ο ΙΑΤΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΘΕΤΕΙ ΥΠΟΨΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΘΩΚΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

admin

Ηρθαν στις 10:00 σημερα το πρωι τα εμβόλια στο Νοσοκομειο της Ιεραπετρας.

admin

Leave a Comment