Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας επιθεώρησε το μεσημέρι της Τρίτης  6 Οκτωβρίου, ο υποστράτηγος  του Πυροσβεστικού Σώματος κ Γιάννης Σταμούλης ,επιχειρησιακός συντονιστής Βορείου-Νοτίου  Αιγαίου και Κρήτης, στο πλαίσιο της περιοδείας του  στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ανατολικής Κρήτης.

«Στο πλαίσιο αυτής της περιοδείας προσπαθούμε να αποτιμήσουμε την αντιπυρική περίοδο που τελειώνει σε λίγες μέρες , να προετοιμάσουμε την επόμενη αλλά κυρίως να συντονίσουμε  τις δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ενεργών πολιτών, ώστε να αντιμετωπίσουμε  μαζί τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα  κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι παρούσα σε κάθε περίπτωση απειλής της πολιτικής προστασίας σε όλη τη χώρα και σε αυτό το πλαίσιο  είμαστε εδώ να προετοιμάσουμε όλες της δυνάμεις της Πολιτικής  Προστασίας για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων καταστάσεων.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια  να έχουμε σε κάθε εκδήλωση πυρκαγιάς, μια άμεση και μαζική αποστολή δυνάμεων  και μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει .

Μας ανησυχεί όμως ότι  η ξηρασία  στην Κρήτη  συνεχίζεται και οι βροχές που έχουν πέσει είναι ελάχιστες, ενώ οι θερμοκρασίες είναι  ακόμη πάρα πολύ υψηλές ενω πλησιάζουμε στα μέσα του Οκτώβρη.

Το καμπανάκι του κινδύνου έχει χτυπήσει για εμάς και για το λόγο αυτό  κάνουμε έκκληση σε όλους  τους πολίτες να αποφεύγουν να ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο, γιατί μπορεί μια σπίθα να ανατρέψει στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου τα καλά αποτελέσματα που έχουμε στην Κρήτη», μας είπε ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος κ Γιάννης Σταμούλης.

Στο θέμα της στελέχωσης των Πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης , ο κ Σταμούλης μας είπε ότι, «σε λίγες μέρες θα λήξει η σύμβαση των εποχικών πυροσβεστών και θα μείνουν να αντιμετωπίσουν την όποια θεομηνία η πυρκαγιά προκληθεί, οι μόνιμοι πυροσβέστες.

Έχουμε κάνει έναν καλό  προγραμματισμό με τις μετακινήσεις των πυροσβεστών από όμορες υπηρεσίες. Υπάρχει η ΕΜΑΚ και η ομάδα Ταχείας Επέμβασης που αν χρειασθεί μπορεί να κατέβει από την Αθήνα. Δουλεύουμε σαν Υπηρεσία και μπορούμε να στείλουμε δυνάμεις από όλη την Ελλάδα όπου υπάρχουν εκτεταμένα συμβάντα .  Έχουμε τη δυνατότητα να διατηρούμε ένα ευέλικτο   και αξιόμαχο Πυροσβεστικό Σώμα όπου το χρειαστούμε.

Τον κ Σταμούλη συνόδευε στην Ιεράπετρα ο αρχιπύραρχος  Δημοσθένης Μπαντουράκης, διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ στρατηγό που ήρθε στην Κρήτη να μας οργανώσει να μας μεταφέρει τα μηνύματα της πολιτικής και της φυσικής μας  ηγεσίας, να επικοινωνήσει με τις τοπικές Αρχές και να θέσαμε όλα τα υπηρεσιακά μας προβλήματα επί τάπητος.

Ναι  έχουμε πάει καλά αλλά πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Είμαστε στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου. Δεν επαναπαυόμαστε ,  και συνεχίζουμε να είμαστε ετοιμοπόλεμοι. Η συνοχή και η συνέργεια όλων φέρνει  αυτά τα καλά αποτελέσματα.

Επειδή δεν έχει κλείσει ακόμη η αντιπυρική περίοδος δεν έχουμε ακόμη τα επίσημα στοιχεία για να σας τα κοινοποιήσουμε. Γνωρίζουμε όμως ότι  σε κάθε εκδήλωση πυρκαγιάς αυτό το καλοκαίρι είχαμε από την αρχή του  κάθε συμβάντος μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων, ώστε να προλαβαίνουμε το κάθε περιστατικό στη γένεση του και πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις . Αυτό πιστεύω πως ήταν το μυστικό της επιτυχίας. Προσπαθούμε να διατηρούμε καλές σχέσεις με την τοπική κοινωνία ,  και να ενημερώνουμε τους πολίτες  τακτικά . Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συμπολίτες να συνεργάζονται με την υπηρεσία μας για το καλό όλων μας», κατέληξε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης Αρχιπύραρχος κ Δημοσθένης Μπαντουράκης.

«ΛΥΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ».

Στο μεταξύ με  ερώτηση   τους  προς   τo  Υπουργείo  Προστασίας   του   Πολίτη,  ο  γραμματέας   της   Κ.Ο.   του

Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με τους Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ,  επισημαίνουν τα προβλήματα των εποχικών πυροσβεστών και

ζητούν άμεσα λύση, ερωτώντας τον κ Κικίλια :

1. Εξετάζετε   και   με   ποιο   χρονοδιάγραμμα   τη   δυνατότητα   πρόσβασης   και   παροχής

υγειονομικής κάλυψης από τα στρατιωτικά νοσοκομεία στους εποχικούς πυροσβέστες;

2. Εξετάζετε την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στα μέσα αστικών συγκοινωνιών για τους

εποχικούς   πυροσβέστες,   όπως   ισχύει   για   τους   μόνιμους   και   αν   ναι,   με   ποιο χρονοδιάγραμμα;

3. Τι   πρόκειται   να   κάνετε   σχετικά   με   τις   ελλείψεις   που   καταγγέλλουν   οι   εποχικοί πυροσβέστες σε μέσα ατομικής προστασίας (όπως αντιβαλλιστικά γυαλιά, πυροκουκούλα, προσωπίδα, δεύτερη φόρμα εργασίας, επενδύτη/Jacket για τη σειρά του 2020 κ.α.), όπως

και για όσα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ή είναι παλιάς τεχνολογίας όπως το κίτρινο κράνος και τα άρβυλα στρατιωτικού τύπου;

4. Τι πρόκειται να κάνετε για την εξίσωση ή τη βαθμιαία έστω σύγκλιση των διαφόρων

επιδομάτων των εποχικών πυροσβεστών,  με  τα αντίστοιχα  που  λαμβάνουν  οι μόνιμοι πυροσβέστες όπως, Εποχικό, Δασικό, Ανθυγιεινό, Επικινδυνότητας;

5. Ποιες   πρόνοιες   πρόκειται   να   λάβετε   για   την   κάλυψη   –   επαγγελματική/υγειονομική

αποκατάσταση ως προς τα ατυχήματα εν ώρα εργασίας για τους εποχικούς πυροσβέστες σε αντιστοιχία με ό,τι αναλόγως ισχύει για τους μόνιμους;

6. Πως αξιολογείτε και σκοπεύετε να αξιοποιήσετε την πολύτιμη εμπειρία που πολλοί εκ των εποχικών πυροσβεστών αποκτούν υπηρετώντας στο σώμα επί πολλά έτη;

7. Εξετάζετε το ενδεχόμενο   παράτασης των συμβάσεων  αυτών  λόγω και των έκτακτων επιδημιολογικών εξελίξεων;

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ 

Related posts

Τιμές κηπευτικών Ιεράπετρας σήμερα 28-08-2020.

admin

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

admin

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΊΑ»,

admin

Leave a Comment