Image default
ΑΡΧΙΚΗ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η AGROEXPO 2021 ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 17,18,19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ο  αρχικός σχεδιασμός  για την πραγματοποίηση της 4ης AgroExpo 2021  στα τέλη Μαϊου στην Ιεράπετρα είχε αλλάξει ,  λόγω των  μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας και οι  ημερομηνίες διεξαγωγής της έκθεσης στο νέο εκθεσιακό χώρο της πρώην ΑΓΡΕΞ είναι  πλέον οι 17,18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Οι προετοιμασίες της διοργάνωσης από την πλευρά του Επιμελητηρίου Λασιθίου έχουν  φτάσει στην τελική ευθεία,  ενώ  το ενδιαφέρον των μεγάλων επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι πάρα πολύ μεγάλο,  παρότι έχουν υπάρξει και 2-3 ακυρώσεις  συμμετοχής,  λόγω των οδηγιών που είχαν πάρει ορισμένες πολυεθνικές από τις μητρικές τους εταιρείας στο εξωτερικό,  σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας.

Στην Αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας που φιλοξενούνταν τα προηγούμενα χρόνια στο Μισεδάκειο Αθλητικό Κέντρο, παρουσίαζαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του αγροτικού κλάδου και οι διοργανωτές δεν μπορούσαν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση που υπήρχε για όλα τα διαθέσιμα περίπτερα .

«Παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν εφέτος  λόγω της πανδημίας , η 4η AgroExpo της Ιεράπετρας θα είναι πιο αναβαθμισμένη από τις τρείς προηγούμενες και θα έχει 10% αύξηση στις συμμετοχές των εκθετών. Το 2019 είχαμε  στήσει 70 παγόδες για να καλύψουμε τους εκθέτες μας και τώρα στήνουμε 78 παγόδες σε έναν μεγαλύτερο και πιο άνετο χώρο. Αυτό δείχνει ότι η Αγροτική έκθεση της Ιεράπετρας έχει γίνει θεσμός και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των εκθετών από τις προηγούμενες τρεις διοργανώσεις.  Ήδη από την περασμένη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου μας παραδόθηκε ο χώρος από το Δήμο Ιεράπετρας τον οποίο ευχαριστούμε για τη συνέπεια του και έχουν ξεκινήσει ήδη  οι εργασίες για να στηθούν τα περίπτερα. Από την 3η AgroExpo πρόπερσι, συμφωνήσαμε με τον δήμαρχο Ιεράπετρας και τον περιφερειάρχη Κρήτης να βρούμε έναν  μεγαλύτερο και καταλληλότερο  χώρο, ώστε να μπορούμε να στήσουμε περισσότερα περίπτερα  και να ικανοποιήσουμε όλους τους εκθέτες που δε μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε στις προηγούμενες εκθέσεις, καθώς υπήρχε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη την Περιφέρεια Κρήτης , το Δήμο Ιεράπετρας , τους παραγωγικούς φορείς και τους εθελοντές της περιοχής  που μας στηρίζουν πάντα και βοηθούν στο έργο μας », μας είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ Θωμάς Χαριτάκης.

«Είμαστε σίγουροι ότι και εφέτος η AgroExpo θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Στόχος της έκθεσης παραμένει η προβολή και η εξωστρέφεια του πρωτογενούς τομέα, η ενημέρωση και ο «εκσυγχρονισμός» του, με βάση τις νέες τεχνολογίες, όπως αυτές διαμορφώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η έκθεση αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου. Κατορθώσαμε  μέσα σε λίγα χρόνια η φήμη της Αγροτικής έκθεσης της Ιεράπετρας,  να εξαπλωθεί όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και στα Βαλκάνια», δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης Καλαντζάκης.

 «Ελπίζουμε   να   είναι   αυτή   η   τελευταία   φορά   που   η   AGROEXPO   θα πραγματοποιηθεί   σε   υπαίθριο   χώρο   και   να   εγκαινιάσουμε   το   νέο   Εκθεσιακό Κέντρο μέχρι   την  επόμενη   έκθεση. Υποβάλαμε  ήδη προς  χρηματοδότηση  στο Πρόγραμμα  «ΑΝΤΩΝΗΣ  ΤΡΙΤΣΗΣ»  την  εκπόνηση  της  μελέτης ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου , ενώ υπάρχει δέσμευση από την Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του.

Μετά  από  δεκαέξι χρόνια,  ο  χώρος των  κτιριακών εγκαταστάσεων  της  πρώην ΑΓΡΕΞ,   πρόκειται   να   αξιοποιηθεί   και   να   αναδιαμορφωθεί   πλήρως,   ώστε   να καλύπτει   τις   ανάγκες   αυτού   του   φιλόδοξου   εγχειρήματος,   το   οποίο   θα   δώσει σημαντική ώθηση στην αγροτική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και θα ενισχύσει την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων», πρόσθεσε ο κ Καλαντζάκης.

Τα εγκαίνια της 4ης  AgroExpo θα γίνουν στις 7:00 το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου  ημέρα Παρασκευή. Από το Επιμελητήριο Λασιθίου έχει προσκληθεί και  η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η είσοδος στην Αγροτική έκθεση θα είναι δωρεάν. Την Παρασκευή οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέρχονται στον εκθεσιακό χώρο από τις 16:00 – 21:00 . Το Σάββατο και την Κυριακή θα λειτουργεί  από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 21:00.

                             ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

Το Επιμελητήριο Λασιθίου, ως διοργανωτής της 4ης Αγροτικής έκθεσης Ιεράπετρας AgroExpo2021, 17-19 Σεπτεμβρίου 2021, σε συνεργασία με τους συν-διοργανωτές αυτής, τον Δήμο Ιεράπετρας και την Περιφέρεια Κρήτης, με γνώμονα την διεξαγωγή μιας ασφαλούς από υγειονομικής άποψης έκθεσης τόσο για τους εκθέτες όσο και για τους επισκέπτες της, εφαρμόζει τα απαιτούμενα και ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή για τις εμπορικές εκθέσεις αλλά και το ΦΕΚ: 3958-27/8/2021 όπως ισχύει κάθε φορά.

Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του GreenPass (εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες). Το μη εμβολιασμένο προσωπικό των εκθετών, προμηθευτών και το προσωπικό εργασίας, υπόκεινται στο καθεστώς ελέγχου (testing) που ισχύει για τις τουριστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες εστίασης.

Ο Επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στα περίπτερα των εκθετών συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και των επισκεπτών έχει ως εξής:

Έως 20 τ.μ.: 4 άτομα .Από 20 έως 100 τ.μ.: 4 +1 άτομο ανά 10 τ.μ. Άνω των 100 τ.μ.: 12 άτομα +1 άτομο ανά 15 τ.μ.

Εντός των περιπτέρων ισχύουν οι κανόνες τήρησης αποστάσεων που ισχύουν στις επιχειρήσεις υπηρεσιών εστίασης και τουρισμού σχετικά με την τοποθέτηση των τραπεζιών συσκέψεων ενώ εξακολουθεί να ισχύει η τήρηση της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.

Μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων επισκεπτών 1 άτομο ανά 15 τ.μ. επιφάνειας στους κοινόχρηστους χώρους της έκθεσης (διάδρομοι, κοινόχρηστοι χώροι, κεντρική πλατεία του εκθεσιακού χώρου). Για τον υπαίθριο εκθεσιακό χώρο στην περιοχή της Αgrex στον οποίο πραγματοποιείται η 4η AgroExpo 2021 αυτό ισοδυναμεί με την παρουσία 580 ατόμων ταυτόχρονα. Κατά την είσοδο των επισκεπτών θα υπάρχει σύστημα καταμέτρησης ατόμων και θερμομέτρησης.

Η είσοδος των εμπορικών επισκεπτών θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πρόσκλησης, την οποία θα επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους στον χώρο της έκθεσης. Η διαδικασία εγγραφής τους πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας της έκθεσης στην δ/νση: https://agroexpoierapetra.gr/registration-form-2021/

Η είσοδος εκθετών, προμηθευτών και προσωπικού εργασίας θα είναι ονομαστική ενώ θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ονοματεπωνύμου τους στα διαπιστευτήρια (badges) που θα φέρουν μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Το πλάτος των διαδρόμων μεταξύ των περιπτέρων έχει προβλεφθεί να είναι 3,5 μέτρα ενώ θα εφαρμοσθεί μονοδρόμηση της κατεύθυνσης του ρεύματος των επισκεπτών.

Υποχρεωτική θα είναι  η χρήση μάσκας προστασίας για τους εκθέτες, τους επισκέπτες και το προσωπικό εργασίας εντός του χώρου της έκθεσης.

Θα υπάρχουν σημεία αντισηψίας και απολύμανσης για την υγιεινή των χεριών στην είσοδο και στους κοινόχρηστους χώρους της έκθεσης.

Θα πραγματοποιούνται τακτικές δίγλωσσες ηχητικές ανακοινώσεις μηνυμάτων σχετικά με τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

 ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΑΣΗΣ

Related posts

Πέταξαν εκτός επιδότησης power pass τους αγρότες

admin

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

admin

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΕΝΤΡΙ ΚΑΙ ΚΑΠΙΣΤΡΙ

admin

Leave a Comment