Image default
ΑΡΧΙΚΗ

Νεκροί φοιτητές και τραυματίες και απο την Θεσσαλία στο σιδηροδρομικό ατύχημα των Τεμπών

Στους τριάνταοκτώ (38) ανέρχονται οι νεκροί, απο το σιδηροδρομικό δυστύχημα σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και 7 απανθρακωμένα άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο της ΕΡΤ Ελπίδα Κουτσογιάννη, υπάλληλοι του ΟΣΕ υποστηρίζουν ότι δεν λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα και η διαδικασία γίνεται χειροκίνητα. Επίσης όπως υποστηρίζουν δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες, οι οποίοι αν λειτουργούσαν μπορεί να σταματούσαν εγκαίρως αν όχι και τα δύο, τουλάχιστον ένα από τα δύο τρένα.

Οι ίδιοι υπάλληλοι του ΟΣΕ αλλά και συγγενείς επιβατών που βγήκαν σώοι, υποστηρίζουν ότι το τρένο καθοδηγήθηκε στον σταθμό Παλαιοφαρσαλου στην γραμμή καθόδου, λόγω βλάβης σέ κολώνα τής ΔΕΗ για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Λίγο μετά τη Λάρισα, αντί η επιβατική να καθοδηγηθεί στην γραμμή ανόδου (προς Θεσσαλονίκη) παρέμεινε στην καθόδου με αποτέλεσμα την σφοδρή μετωπική σύγκρουση.

Νεκροί φοιτητές απο την Καλαμπάκαδυο οι αγνοούμενοι απο την Καρδίτσα

Παράλληλα ανείπωτος είναι ο θρήνος που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας καθώς στο τρένο επέβαιναν πολλοί φοιτητές που ταξίδευαν προς τις πόλεις όπου φοιτούσαν.

Εν τω μεταξύ τουλάχιστον δύο Καρδιτσιώτες βρίσκονται στη λίστα των αγνοούμενων επιβατών, ενώ δυο ακόμα Καρδιτσιώτισσες τραυματίστηκαν. Η μία νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ η δεύτερη νεαρής ηλικίας νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Στο τρένο επέβαιναν και άτομα απο τα Τρίκαλα. Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται λόγος για 5 νεκρές φοιτήτριες από την Καλαμπάκα εκ τών οποίων δύο 20χρονες δίδυμες κοπέλες.

ΕΡΤ: Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουσογιάννη, Φρόσω Παύλου

Related posts

ΚΑΤΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

admin

Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος!

admin

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε στην Κίνα το φάρμακο Favipiravir (της Fujifilm) ως θεραπευτική αγωγή

admin

Leave a Comment